Μην πυροβολείτε το πλεόνασμα - ξέρετε, δεν είναι και τόσο κακό μια χώρα που ένιωσε στο πετσί της τον κίνδυνο της χρεοκοπίας πριν από πολύ λίγα χρόνια, μια χώρα που όταν έφταναν τα τροχαία στα επείγοντα ζητούσαν οι χειρουργοί ράμματα από τους συνοδούς, να έχει πετύχει πλεόνασμα ρεκόρ και να το επιστρέφει ασκώντας κοινωνική πολιτική σε ευάλωτες οικονομικά ομάδες.

Από χθες που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα μόνιμα μέτρα ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων, έχουν πέσει σαν τα κοράκια στην κυριολεξία από όλες τις πλευρές της αντιπολίτευσης, στελέχη που προσπαθούν να υποβιβάσουν και να υποτιμήσουν τον άθλο της ελληνικής οικονομίας, υποτιμώντας έτσι στο μυαλό τους το επίτευγμα της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία με πρόγραμμα και στρατηγική, και χωρίς να παραβιάζει δημοσιονομικούς κώδικες που θα έθεταν εκ νέου σε κίνδυνο τη χώρα, κατόρθωσε πλεόνασμα ρεκόρ, που και πάλι όμως δεν τους άρεσε.

Βέβαια, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, μια τέτοια αντίδραση τη λες και φυσιολογική από τη συγκεκριμένη μερίδα που μας έχει συνηθίσει στον εκμηδενισμό κάθε συλλογικής προσπάθειας και στην κατασκευή fake news, με αποκλειστικό σκοπό να πληγεί η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά.

Το τι έχουμε διαβάσει από αριστερούς κυρίως λογαριασμούς το τελευταίο εικοσιτετράωρο δεν περιγράφεται, καθώς άνθρωποι που μέχρι τώρα κλαίγονταν πως δεν τους φτάνει ο μισθός τους να πληρώσουν το ενοίκιό τους, γκρινιάζουν γιατί τελικά είναι ιδιοκτήτες σπιτιών και ενισχύονται οι ενοικιαστές τους και όχι αυτοί που πληρώνουν, όπως χαρακτηριστικά γράφουν, και τον ΕΝΦΙΑ, ψέματα ξεσκεπάζονται και εκτίθενται ανεπανόρθωτα, χωρίς όμως και να τους νοιάζει και ιδιαίτερα, αφού το κοινό που απευθύνονται έχει την ίδια εμμονή με τους ίδιους, να φύγει δηλαδή  με οποιονδήποτε τρόπο ο Μητσοτάκης.

Αγαπητοί, μην πυροβολείτε το πλεόνασμα, δεν μπορεί να εκφέρετε δημόσια τέτοιες αντιρρήσεις σε μέτρα ανακούφισης συνανθρώπων μας, και σε δύο χρόνια να τους ζητάτε να σας ψηφίσουν.

Απλή λογική.