«Άλλη μια δύσκολη μέρα με μια σύνθετη επιχείρηση διάσωσης ανοιχτά της Πύλου», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για την ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών 43 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου ολοκληρώθηκε με ασφάλεια. 

«Συγκεκριμένα, γνωρίζεται ότι απογευματινές ώρες σήμερα, περισυλλέγησαν εξήντα (60) αλλοδαποί (40 άνδρες, 11 γυναίκες και 09 ανήλικα ) επιβαίνοντες του Ι/Φ σκάφους από Παράκτιο Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Κατάκολου», σημειώνεται στην ανακοίνωση». 

Στο τέλος, επισημαίνεται: «Οι ανωτέρω αλλοδαποί εξετάσθηκαν από κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού και δεν χρήζουν περαιτέρω ιατρικής περίθαλψης και πρόκειται να καταλύσουν σε κτηριακές εγκαταστάσεις του οικείου λιμένα».

Βαρβιτσιώτης: Τα περιστατικά σε όλη τη Μεσόγειο έχουν αυξηθεί τελευταία

Από πλευράς του, ο υπουργός επιβεβαιώνη την επιτυχία της επιχείρησης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως «ευτυχώς όλοι είναι καλά με τη συνδρομή παραπλέοντων πλοίων, σκαφών του Λιμενικού Σώματος, πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας και του ΠΝ». 

Μάλιστα, υπενθυμίζει, τονίζοντας το εξής: «Τα περαστικά σε όλη τη Μεσόγειο έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα και απαιτούν ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση».