Ευχαριστήριες επιστολές σε 57 ιδιώτες-επαγγελματίες που συνέβαλαν με πλωτά μέσα που έχουν στην κατοχή τους κατά τη διάρκεια απεγκλωβισμού από τις πυρκαγίες στη Ρόδο απέστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Πιο συγκεκριμένα, παραλήπτες ήταν καπετάνιοι και χειριστές επαγγελματικών λεμβών, επιβατηγών - τουριστικών πλοίων, ρυμουλκών, αλιευτικών, ταχυπλόων και ενός τζετ σκι που συνέδραμαν στον απεγκλωβισμού 3.700 ατόμων.

Πρόκειται για ονομαστικές επιστολές στις οποίες ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρει: «Θέλω να σας εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για την καθοριστική συνδρομή σας στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού, διά θαλάσσης, κινδυνευόντων προσώπων λόγω των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στο νησί της Ρόδου, τον Ιούλιο 2023. Η ενέργειά σας αυτή αποτελεί εξαίρετη πράξη αλληλεγγύης που αποδεικνύει ύψιστη προσήλωση στις μακροχρόνιες παραδόσεις της ελληνικής ναυτοσύνης και στην προστασία του πολυτιμότερου αγαθού, της ανθρώπινης ζωής. Σας εύχομαι ολόψυχα υγεία και ό,τι καλύτερο για εσάς και τους αγαπημένους σας».