Μιλάνε όλοι, μιλά κι ο… υπουργός της κορδέλας

4200

Ένας- ένας οι πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται προκειμένου να παραδώσουν ταχύρρυθμα μαθήματα δημοκρατίας.

Μετά τον Πολάκη, τον Παππά, τον Τζανακόπουλο, μας προέκυψε και το πρώην τέκνο της «Αλλαγής», ο πρώην Πασόκος για τους αδαείς, Χρήστος Σπίρτζης να μιλήσει για κομματικοποίηση του κράτους! Το θαυμαστικό πάει στην αναίδεια γιατί τα υπόλοιπα δεν ενδιαφέρον παρά μόνο εκείνους που δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πλέον στην κυβέρνηση.

Συνεπώς θα ασχοληθώ μόνο με την αναίδεια του εν λόγω «αγωνιστή» της δημοκρατίας, ο οποίος ως υπουργός δεν έκανε κανένα ρουσφέτι, δεν διόρισε κανέναν ημέτερο, ενώ επί των ημερών του το κράτος απέκτησε σύγχρονες δομές διακυβέρνησης και συντονισμού. Όλα αυτά δηλαδή για τα οποία καταγγέλλει ότι η Νέα Δημοκρατία άλλαξε για να εγκαθιδρύσει το «κομματικό κράτος» πριν κλείσει μήνα.

Εκείνο όμως που προξενεί εντύπωση στον Σπίρτζη είναι ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «εγκαινιάζει το νομοθετικό της έργο χωρίς δημόσια διαβούλευση», όπως για παράδειγμα έκανε ο ίδιος. Κι αυτό, όπως λέει, σημαίνει ότι «η ΝΔ επιχειρεί εν κρυπτώ την κατάληψη του κράτους πέρα και έξω από κάθε κανόνα και κάθε έλεγχο».

Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος που εγκαινίασε το Μετρό στη Θεσσαλονίκη χωρίς… Μετρό, ο γνωστός και ως υπουργός της κορδέλας, έχει χάσει το μέτρο. Υπομονή τα πρώτα 4 χρόνια είναι δύσκολα…
Easy Writer

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr