Ο Ίλον Μασκσχεδιάζει να χτίσει μια πόλη στην οποία θα μπορούν να ζουν και να εργάζονται οι υπάλληλοί του,σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal (WSJ).

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, του Twitter, της SpaceX και της Boring Company προσθέτει έναν ακόμη τίτλο στο βιογραφικό του: ιδιοκτήτης πόλης. Ο πολυεκατομμυριούχος φέρεται να σχεδιάζει να χτίσει μια πόλη στο Τέξας την οποία θα ονομάσει Snailbrook, μια αναφορά στη μασκότ της Boring Company, τον Gary το σαλιγκάρι.

Η WSJ αναφέρει ότι ο Μασκ σχεδιάζει να χτίσει την πόλη έξω από το Όστιν, κοντά στις εγκαταστάσεις της SpaceX και της Tesla στο Τέξας. Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Facebook δείχνουν ότι η περιοχή διαθέτει ήδη μια σειρά από προκατασκευασμένα σπίτια, μια πισίνα, έναν υπαίθριο χώρο άθλησης και ένα γυμναστήριο, ενώ ήδη έχουν αναρτηθεί πινακίδες που γράφουν «Καλώς ήρθατε στο Snailbrook, TX, Est. 2021».

Ο Ίλον Μασκ σχεδιάζει να χτίσει μια πόλη στο Τέξας για τους υπαλλήλους του

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι εργαζόμενοι στις εταιρείες του Μασκ θα μπορούν να ζουν σε σπίτια ενός ή δύο υπνοδωματίων, με μειωμένο ενοίκιο, και θα έχουν 30 ημέρες για να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις εάν απολυθούν ή παραιτηθούν.

Τουλάχιστον 3.500 στρέμματα γης έχουν αγοραστεί με σκοπό την οικοδόμηση της πόλης στον ποταμό Κολοράντο, αναφέρει η WSJ, επικαλούμενη κομητειακά συμβόλαια, αρχεία γης και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τοπικούς αξιωματούχους.

Όπως αναφέρει το Sky News, η εταιρεία Boring Company έχει υποβάλει αίτηση στις τοπικές περιβαλλοντικές αρχές για την κατασκευή μιας μονάδας επεξεργασίας λυμάτων. Η επιτροπή Περιβαλλοντικής Ποιότητας του Τέξας πρόκειται να πραγματοποιήσει μια δημόσια συνάντηση αυτόν τον μήνα για να εξετάσει το ζήτημα.