Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές και οι εκπαιδευτικοί που αντιδρούν στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, οι οποίοι προχωρούν σε συμβολικές καταλήψεις του ΕΚΠΑ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου μια ημέρα πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου. 

Το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η συμβολική κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει συμβολικός αποκλεισμός της εισόδου προς την πρυτανεία του ΑΠΘ καθώς και της εισόδου του πανεπιστημίου που βρίσκεται επί της οδού Εθνικής Αμύνης. Στη Θεσσαλονίκη, ο αποκλεισμός του πανεπιστημίου θα σταματήσει στις 12:00 και θα ακολουθήσει συλλαλητήριο και πορεία με πιθανή κατάληξη το ΥΜΑΘ.

Την Παρασκευή θα γίνει το πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν φοιτητικοί σύλλογοι, στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Στο συλαλλητήριο θα λάβουν μέρος μαθητές και καθηγητές. Η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 11:00, η οποία είναι συμπληρωματική της στάσης εργασίας από τις 11:00 έως τη λήξη του ωραρίου που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τηη Ημέρα της Γυναίκας. Συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχει δηλώσει και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της τρίωρης στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ. 

Σε στάση εργασίας την Πέμπτη και 24ωρη απεργία την Παρασκευή προχωρούν οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια.

Κινητοποιήσεις την ίδια μέρα διοργανώνουν εργατικά και εκπαιδευτικά σωματεία σε αρκετές πόλεις, ενώ φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να κατέβουν την Παρασκευή στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο.