Μέτρα αλά Ιταλία: Κλείνουν μπαρ, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, καφέ

by Christos

Νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της έξαρσης του κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ακολουθώντας το πρότυπο της Ιταλίας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανακοίνωσε ότι κλείνουν καφέ, καφετέριες, μπαρ, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια και καταστήματα εστίασης, βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, ινστιτούτα αισθητικής, βιβλιοθήκες και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε ότι οι υπηρεσίες delivery και take away θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Κανονικά συνεχίζουν να λειτουργούν φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, καταστήματα λιανικού εμπορίου και όλα τα καταστήματα που σχετίζονται με τρόφιμα (φούρνοι, μπακάλικα, ζαχαροπλαστεία, μανάβικα κλπ.).

Οργή Κικίλια για τις γεμάτες καφετέριες

“Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Και ειδικά όσους έχουν ανάγκη. Σήμερα και μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων – Επιδημιολόγων, επεκτείνουμε τα προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, προκειμένου να μην έχουμε μεγαλύτερη διασπορά”, είπε ο Βασίλης Κικίλιας ξεκινώντας την ενημέρωση.

Και συνέχισε: “Αυτό το κάνουμε για δύο λόγους. Πρώτον γιατί παρουσιάστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της χώρας νέα κρούσματα, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της μετάδοσης. Δεύτερον γιατί τα μέτρα περιορισμού και αυτοπεριορισμού για να προστατεύσουμε τους άλλους και να προστατευτούμε, δεν τηρούνται. Θα πω ξανά ότι δίνουμε μία μάχη που θα κριθεί και από το κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη και συλλογική συνείδηση”. είπε ο υπουργός Υγείας.

Στα 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, τα συνολικά κρούσματα έφθασαν τα 190, από 117 που ήταν χθες, 12/3/20. 5 από τους ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 11 κρούσματα είναι «ορφανά», 9 από τα οποία στην Αττική.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα