Ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου που μπαίνει σε πλήρη λειτουργία από την 1η Νοεμβρίου έρχεται για να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία που βιώνουν οι πολίτες.

 Στη νέα ψηφιακή εφαρμογή θα εμπεριέχονται 

Όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγγραφα ενός ακινήτου από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΑΑΔΕ, Κτηματολόγιο, Τεχνικό Επιμελητήριο, ΕΦΚΑ) τα οποία θα αντλεί ο συμβολαιογράφος θα καταχωρούνται στον φάκελο του ακινήτου που πρόκειται να μεταβιβαστεί θα εμπεριέχονται στη νέα ψηφιακή εφαρμογή. Στόχος είναι οι μεταβιβάσεις να ολοκληρώνοντας σε διάστημα 2-3 ημερών

Ήδη το σύστημα λειτουργεί πιλοτικά προκειμένου να διαπιστωθούν-εντοπισθούν προβλήματα έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν πριν την 1η Νοεμβρίου.

Εφόσον, το ακίνητο του ενδιαφερόμενου πολίτη είναι κτηματογραφημένο και τακτοποιημένο, θα μπορεί ο συμβολαιογράφος να αντλήσει όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα τα οποία αφορούν το ακίνητο, αυτόματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα, στη νέα ψηφιακή εφαρμογή θα εμπεριέχονται όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά και έγγραφα ενός ακινήτου από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΑΑΔΕ, Κτηματολόγιο, Τεχνικό Επιμελητήριο, ΕΦΚΑ) τα οποία θα αντλεί ο συμβολαιογράφος και θα καταχωρίζονται στον φάκελο του ακινήτου που πρόκειται να μεταβιβαστεί.

Η ηλεκτρονική  πλατφόρμα με την ονομασία "Ηλεκτρονικός Φάκελος Ακινήτου", θα τρέχει στην ψηφιακή πύλη του Δημοσίου gov.gr