«Εάν οι λαϊκιστές και οι ακραίοι και, εν πολλοίς, οι αντιευρωπαϊστές έχουν μεγάλη δύναμη εδρών στο νέο Ευρωκοινοβούλιο θα είναι πολύ δύσκολο να πετύχουμε μια συνεννόηση, η οποία απαιτείται, μέσω των πολιτικών ομάδων, για να βρούμε κάποιους οι οποίοι θα έχουν τις καίριες θέσεις, του προεδρείου της Επιτροπής, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να μπορέσουμε να έχουμε κοινές πολιτικές», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) και επικεφαλής της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κλείνοντας τις εργασίες της εκδήλωσης του ΕΛΚ και της ΝΔ με θέμα: «Ο Δρόμος προς την Ανάκαμψη».

«Γι αυτό και δεν πρέπει να αφήσουμε να υπερισχύσουν εκείνοι οι οποίοι είναι λαϊκιστές, ακραίοι και αντιευρωπαϊστές», είπε και πρόσθεσε: «Εάν αυτοί μπουν με αρκετές έδρες μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, με στόχο να το διαλύσουν ή με στόχο οι χώρες τους να αποχωρήσουν, γιατί είναι πλήγμα σε αυτή τη θητεία που η Μεγάλη Βρετανία αποχώρησε, και σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες πάνω από το 70% των Βρετανών επιθυμούν να επιστρέψουν. Αλλά δεν είναι έτσι. Δεν πατάς ένα κουμπί και βγαίνεις και πατάς ένα κουμπί και ξαναμπαίνεις.

Και πειραματιστήκαμε ορισμένες φορές και το πληρώσαμε. Πειραματιστήκαμε δίνοντας, μια μερίδα πολιτών, εμπιστοσύνη σε αυτούς που μας έλεγαν διάφορα και μας χάιδευαν τα αυτιά και το πληρώσαμε, 100 δισεκατομμύρια ευρώ φεσωθήκαμε. Και αν δεν έβαζε πλάτη η ΝΔ το 2015, για να προχωρήσουμε, να είμαστε στην Ευρώπη, δεν ξέρει κανείς μας πώς αυτή η χώρα θα εξελισσόταν.

Γι’ αυτό σας καλώ όχι μόνο να συμμετέχουμε στις ευρωεκλογές, αλλά να ψηφίσουμε τη Νέα Δημοκρατία, η οποία είναι το κατ΄ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα».

Εξήρε το γεγονός ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει αντιπρόεδρο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον Μαργαρίτη Σχοινά, και σημείωσε: «Και προσέξτε: Την ώρα που ένα αναρμόδιο όργανο μας κρίνει για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα το κατ΄ εξοχήν αρμόδιο όργανο που είναι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης βγάζει, για πρώτη φορά, Έλληνα πρόεδρο, τον Θεόδωρο Ρουσόπουλο».

Ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στη δική του υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές του 2019 και υπογράμμισε: «Το 2019 συμμετείχα κι εγώ στις ευρωεκλογές, για να στείλουμε ένα μήνυμα, να προχωρήσουμε και προς την αυτοδυναμία, για να δείξουμε την ενότητα που έχει η ΝΔ και ότι μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική λύση, τραβώντας τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Και αισθάνομαι και υπερήφανος που κατέβηκα με σταυρό γιατί είμαι και ο μόνος πρώην πρόεδρος κόμματος στην ελληνική πολιτική σκηνή που δοκιμάστηκε».

Σταύρος Καλαφάτης: Θέλουμε μια Ευρώπη πιο πολιτική, πιο κοινωνική, πιο τολμηρή

Στην παρέμβαση του ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι «πάγια θέση της παράταξής μας είναι μια Ευρώπη πιο πολιτική, πιο κοινωνική, πιο τολμηρή».

«Εργαζόμαστε και συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο της μεγάλης φιλελεύθερης, λαϊκής, δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για μια Ευρώπη ισχυρή και ανταγωνιστική σ΄έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Διασφαλίζουμε ταυτόχρονα τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία στην πατρίδα μας.  Εκφράζουμε την πρόοδο και αποδεικνύουμε κοινωνική ευαισθησία», είπε ο κ. Καλαφάτης.