Ενισχύονται συνεχώς οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στη πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Σταμάτα και απειλεί σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 106 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.

Παράλληλα από τo 112 στάλθηκε μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής να απομακρυνθούν από την περιοχή της Αμυγδαλέζας μέσω Λεωφόρου Σταμάτας προς την Πλατεία Σταμάτας.

Λίγα λεπτά αργότερα νέο μηνυμα του 112 καλεί όσους βρίσκονται στην περιοχή της Γαλήνης να απομακρυνθούν μέσω της λεωφόρου Σταμάτας προς τη Δροσιά.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα νέα συντονιστική σύσκεψη στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή της Σταμάτας η Αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος της συμβολής με την λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως στον 'Αγιο Στέφανο, ενώ παράλληλα έχει προχωρήσει στις εξής εκτροπές κυκλοφορίας των οχημάτων:

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μαραθώνος

-Πλατεία Σταμάτας

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Μακεδονίας Αίλια

-Λ. Δροσιάς Σταμάτας και λ. Ροδοπόλεως

-Αγίου Ιωάννη και Γαλήνης

-Διονύσου και Καίρη

-Διονύσου και Θησέως

-Διονύσου και Ρόδων

-Μεγάλου Αλεξάνδρου και Παπαφλέσσσα

-Χέλμου και Μαραθώνος

-Διονύσου στο ύψος του Αγίου Πέτρου γίνεται εκτροπή προς Πεντέλη

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική για τις πυρκαγιές σε Σταμάτα-Κερατέα: Η δυσκολότερη μέρα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα



Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή της Ροδόπολης

Νέο μήνυμα στάλθηκε από το 112 λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στη Σταμάτα.

Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής. Αν βρίσκεστε στην περιοχή της Ροδόπολης απομακρυνθείτε μέσω λεωφόρου Σταμάτας προς Δροσιά».



Μήνυμα του 112 για τους καπνούς από την φωτιά στη Σταμάτα

Προειδοποιητικό μήνυμα στάλθηκε πριν από λίγο 112 προς τους κατοίκους του Διονύσου προκειμένου να πάρουν μέτρα προστασίας, λόγω των καπνών από την φωτιά στη Σταμάτα.

Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει: «Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στη περιοχή Σταμάτα. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή του Διονύσου. Αν βρίσκεστε στην περιοχή του Διονύσου παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Παράλληλα, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 106 πυροσβέστες με 6 πεζοπόρα τμήματα και 24 οχήματα και εθελοντές, ενώ από αέρος συνδράμουν τις επίγειες δυνάμεις 11 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα.



Ριτσώνα: Καίγονται εύφλεκτα υλικά από εργοστάσιο ανακύκλωσης

Οι πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή της Ριτσώνας, καθώς καίγονται διάφορα υλικά που υπάρχουν στον περιβάλλοντα χώρο ενός εργοστασίου ανακύκλωσης απέναντι από το εργοστάσιο Παπουτσάνης.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί κατά μήκος της παλιάς Εθνικής οδού Ριτσώνας Χαλκίδας για να μην περάσουν οι φλόγες στην ευρύτερη περιοχή, καθώς υπάρχουν κι άλλα εργοστάσια. Προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μέσα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, όπου καίγονται εύφλεκτα υλικά μεταξύ των οποίων ελαστικά και στρώματα.

Πριν από λίγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, λόγω της επικινδυνότητας των καπνών.

Στην ευρύτερη περιοχή εκτός από πολλά εργοστάσια υπάρχει και η δομή των προσφύγων της Ριτσώνας που όμως δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να προχωρήσουν οι φλόγες πέρα από τον συγκεκριμένο χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης.