Σήμερα εισερχόμαστε στην πιο κατανυκτική ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, τη Μ.Παρασκευή, με τους πιστούς να προετοιμάζονται να προσέλθουν με ευλάβεια στις εκκλησίες για την περιφορά του Επιταφίου.

Μετά την Ακολουθία της Αποκαθήλωσης το μεσημέρι, το βράδυ τελείται ο Όρθρος του Μεγάλου Σαββάτου, ο οποίος περιλαμβάνει τα Εγκώμια και την περιφορά του Επιταφίου.

Η ακολουθία συνήθως ξεκινά γύρω στις 19:00, ενώ η περιφορά στους δρόμους κάθε ενορίας πραγματοποιείται περίπου στις 21:00 ή λίγο νωρίτερα, ανάλογα με τον ναό.

Πολλοί ναοί και μητροπόλεις αναρτούν σχετικές ανακοινώσεις είτε σε εμφανή σημεία στον προαύλιο χώρο είτε στις επίσημες ιστοσελίδες τους, ενημερώνοντας τους πιστούς για το πρόγραμμα των ακολουθιών.