Η μεγάλη καλοκαιρινή έξοδος έχει πλέον ξεκινήσει, με χιλιάδες πολίτες να αφήνουν πίσω τους την Αθήνα και να ταξιδεύουν προς τα νησιά του Αιγαίου και του Αργοσαρωνικού.

Η επιβατική κίνηση στον Πειραιά αυξάνεται καθημερινά και όλα δείχνουν ότι το Σαββατοκύριακο θα κινηθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών και η ασφαλής αναχώρηση των πλοίων. Παράλληλα, οι επιβάτες καλούνται να βρίσκονται αρκετή ώρα πριν από την αναχώρηση του δρομολογίου τους, ώστε να αποφευχθούν καθυστερήσεις λόγω της αυξημένης προσέλευσης.

Πάνω από 50.000 επιβάτες ταξίδεψαν την Παρασκευή

Η εικόνα στα τέσσερα μεγάλα λιμάνια της Αττικής ήταν ιδιαίτερα έντονη ήδη από την Παρασκευή 24 Ιουλίου.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 113 απόπλοι, ενώ 50.917 επιβάτες επιβιβάστηκαν σε πλοία με προορισμό τα ελληνικά νησιά.

Το μεγαλύτερο μέρος της κίνησης καταγράφηκε στον Πειραιά, όπου πραγματοποιήθηκαν 22 δρομολόγια. Από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας αναχώρησαν:

  • 24.545 επιβάτες
  • 4.054 Ι.Χ. οχήματα
  • 706 φορτηγά
  • 720 δίκυκλα

Ιδιαίτερα αυξημένη ήταν και η κίνηση προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, όπου πραγματοποιήθηκαν 60 δρομολόγια με:

  • 10.079 επιβάτες
  • 1.161 Ι.Χ.
  • 50 φορτηγά
  • 356 δίκυκλα

Στο λιμάνι της Ραφήνας εκτελέστηκαν 19 δρομολόγια, μεταφέροντας:

  • 12.019 επιβάτες
  • 2.571 Ι.Χ.
  • 101 φορτηγά
  • 301 δίκυκλα

Από το Λαύριο πραγματοποιήθηκαν 12 δρομολόγια, με:

  • 4.274 επιβάτες
  • 1.127 Ι.Χ.
  • 40 φορτηγά
  • 99 δίκυκλα

Οι εκτιμήσεις για το Σαββατοκύριακο

Τα στοιχεία των προκρατήσεων δείχνουν ότι η αυξημένη κίνηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Για το Σάββατο 25 Ιουλίου, εκτιμάται ότι από τα τέσσερα λιμάνια της Αττικής θα ταξιδέψουν συνολικά 36.904 επιβάτες.

Από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 24 δρομολόγια, με περίπου 22.759 επιβάτες.

Προς τον Αργοσαρωνικό προβλέπονται:

  • 4 δρομολόγια υδροπτέρυγων
  • 22 δρομολόγια επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 3.430 επιβάτες, εκ των οποίων 505 θα ταξιδέψουν με υδροπτέρυγα και 2.925 με συμβατικά επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία.

Από τη Ραφήνα έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια με περίπου 8.000 επιβάτες, ενώ από το Λαύριο θα πραγματοποιηθούν 7 δρομολόγια, μεταφέροντας περίπου 2.715 επιβάτες.

Τι δείχνουν οι προκρατήσεις για την Κυριακή

Η εικόνα παραμένει ιδιαίτερα δυναμική και για την Κυριακή 26 Ιουλίου, με τις προκρατήσεις να φτάνουν ήδη τις 25.361 αναχωρήσεις.

Από τον Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 22 δρομολόγια, τα οποία αναμένεται να εξυπηρετήσουν περίπου 16.292 επιβάτες.

Για τον Αργοσαρωνικό προβλέπονται:

  • 4 δρομολόγια υδροπτέρυγων
  • 24 δρομολόγια επιβατηγών – οχηματαγωγών

με συνολικά 2.149 επιβάτες.

Την ίδια ημέρα, από τη Ραφήνα θα εκτελεστούν 14 δρομολόγια με 4.829 επιβάτες, ενώ από το Λαύριο έχουν προγραμματιστεί 13 δρομολόγια, με εκτιμώμενο αριθμό 2.091 ταξιδιωτών.

Καθώς η μεγάλη έξοδος των αδειούχων κορυφώνεται, οι αρμόδιες αρχές παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα, με στόχο την ομαλή διεξαγωγή των δρομολογίων και την ασφαλή εξυπηρέτηση των χιλιάδων επιβατών που επιλέγουν τα ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.