Μεγάλη έκθεση αγροτικών εφοδίων στα Φιλιατρά τον Σεπτέμβριο

27

Η 1η «Filiatra Agro Vision 2019», μια μεγάλη έκθεση αγροτικών εφοδίων και προϊόντων σχετικών με τον αγροτικό τομέα, διοργανώνεται στα Φιλιατρά από τις 5 ως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Περισσότεροι από τριάντα εκθέτες μεγάλων επιχειρήσεων και επωνυμιών από τον ελληνικό χώρο και το εξωτερικό θα βρεθούν στην καρδιά του αγροτικού τομέα της Τριφυλίας και όλης της Μεσσηνίας, τα Φιλιατρά, για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο προαύλιο του Γυμνασίου – Λυκείου της πόλης και διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών μαζί με τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Τριφυλίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου οπότε και θα ανοίξει και τις πύλες της για το κοινό. Θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις με ενδιαφέρουσες ομιλίες και ειδικό αφιέρωμα στο ελαιόλαδο και τη γευσιγνωσία.

Απώτερος σκοπός είναι η ενημέρωση των αγροτών πρωτίστως αλλά και η προσέλκυση επισκεπτών από όλη την Πελοπόννησο και όχι μόνο, με μια αγροτική έκθεση στα Φιλιατρά, τα οποία βρίσκονται στην καρδιά της Τριφυλίας, όπου η αγροτική παραγωγή των θερμοκηπιακών και μη προϊόντων είναι από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας.

Το γενικό όραμα της έκθεσης είναι να καθιερωθεί ως θεσμός όπου κάθε χρόνο πλήθος κόσμου θα επισκέπτεται την περιοχή, συνδυάζοντας την ενημέρωσή του γύρω από τα αγροτικά θέματα τεχνολογίας, με τις διακοπές τους.

Μέσα από την έκθεση τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να απευθυνθούν σε νέες αγορές.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις:

– Ομιλία με θέμα την τεχνολογία τροφίμων. Το αντικείμενο έρευνας και μελέτης της επιστήμης είναι η επεξεργασία και ο ποιοτικός έλεγχος των τροφίμων, δηλαδή η μελέτη της συντήρησης, συσκευασίας, μεταφοράς και διακίνησης με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίησή τους, καθώς και με τη διερεύνηση τρόπων και μεθόδων παραγωγής νέων ειδών τροφίμων.

– Ομιλία με θέμα την υδροπονία: Οι υδροπονικές καλλιέργειες αποτελούν ίσως τη σημαντικότερη προοπτική εξέλιξης των θερμοκηπιακών καλλιεργειών κυρίως, για την αύξηση και τη βελτίωση της παραγωγής, την εξοικονόμηση νερού και λιπασμάτων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος με περιορισμό των χημικών αποβλήτων.

(Πηγή eleftheriaonline.gr)