Αρχίζουν και είναι ορατές οι συνέπειες της κακοκαιρίας «Daniel», αφού αφενός έχει πληγεί η αγροτική παραγωγή, αφετέρου οι συνθήκες στο οδικό δίκτυο δεν έχουν πλήρως αποκατασταθεί. Ως αποτέλεσμα, οι τιμές σε βασικά προϊόντα που πωλούνται στη λαϊκή αγορά να έχουν διπλασιαστεί, ή ακόμη και τριπλασιαστεί. Οι παραγωγοί κάνουν λόγο για τιμές που είναι συνέπεια των ελλείψεων, όμως οι πολίτες δικαιολογημένα αγανακτούν για τις ανατιμήσεις στα όρια της αισχροκέρδειας.

Ενδεικτική είναι η εικόνα από ρεπορτάζ της ΕΡΤ σε λαϊκή αγορά της Λάρισας, όπου καταγράφονται υψηλές τιμές ακόμη και στα εποχικά προϊόντα, τιμές οι οποίες διαμορφώνονται σύμφωνα με την προσφορά και τη ζήτηση.

Συγκεκριμένα, η ρεπόρτερ της ΕΡΤ ανέφερε ότι «το αγγουράκι έχει φτάσει στο 1 ευρώ το τεμάχιο, όταν δίναμε 1 ευρώ και παίρναμε 3 αγγουράκια. Η ντομάτα έχει φτάσει από το 1,20 ευρώ/κιλό στα 3 ευρώ. Το μαρούλι από 1 ευρώ κοστίζει 5 ευρώ και το λάχανο στα 2,5 ευρώ το κιλό.»

Λίγοι πάγκοι - Ακριβά τα ζαρζαβατικά - Επηρεάζονται και τα ιχθυαλιεύματα

Σε ερώτηση της ρεπόρτερ για τις τιμές, ο ιχθυοπώλης επεσήμανε ότι είναι ελαφρώς αυξημένες οι τιμές, διότι οι ψαριές ήταν μικρότερες σε σχέση με άλλες φορές, λόγω της κακοκαιρίας.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει κίνδυνος από τα αλιεύματα, λόγω των μολυσμένων νερών που κατέληξαν στη θάλασσα, ο ιχθυοπώλης διαβεβαίωσε ότι «τα καΐκια πάντα μπαίνουν αρκετά μίλια από την ακτή και δεν ρισκάρουν τα δίχτυα τους μέσα στις λάσπες».

Ένας άλλος παραγωγός δήλωσε ότι «οι τιμές απεικονίζουν τον νόμο της αγοράς και της ζήτησης. Όταν υπάρχει ελλειμματική αγορά, ισχύει ο νόμος της αγοράς. Οι τιμές ανεβαίνουν αυτόματα».