Με «ευλογία» της Αγίας Πετρούπολης η συλλογή υπογραφών για το κόμμα Καρυστιανού σε ζωντανή μετάδοση.

Συνδυάζοντας το έντονο θρησκευτικό πνεύμα και επιδεικνύοντας τις στενές σχέσεις της με την ελληνική κοινότητα της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας, η Μαρία Καρυστιανού προετοιμάζεται για την 21η Μαΐου 2026, ημέρα εορτής των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και επίσημης ανακοίνωσης του κόμματός της.

Η ίδια σε ζωντανή μετάδοση είχε στο πλευρό της την υποψήφια βουλευτή του κόμματος «Νίκη», Μαρία Γρατσία και δικηγόρου της Μαρίας Καρυστιανού για την υπόθεση του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, που είχε ως συνέπεια η τελευταία να χάσει την κόρη της.

Η δε ζωντανή μετάδοση της συλλογής υπογραφών για το κόμμα Καρυστιανού έγινε από το δικηγορικό γραφείο της Μαρίας Γρατσία στο Κολωνάκι Αθηνών. Κεντρικό ρόλο θα έχει ο Έλληνας ανταποκριτής στη Μόσχα, Θανάσης Αυγερινού, ο οποίος έχει αναλάβει καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου του υπό σύσταση κόμματος και ήταν παρών στη ζωντανή μετάδοση.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε από την σελίδα του επιχειρηματία και προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αγίας Πετρούπολης, Στράτο Σιουρδάκη οι παρευρισκόμενοι εμφανίζονται χαρούμενοι για την συλλογή υπογραφών των υποστηρικτών της Μαρίας Καρυστιανού, οι οποίοι συνέρρευσαν στο δικηγορικό γραφείο της Μαρίας Γρατσία για αυτόν τον σκοπό. Στο βίντεο, η Μαρία Καρυστιανού αφού ευχαρίστησε για την προσέλευση και τη συλλογή των υπογραφών είπε: «Γράφουμε όλοι μαζί ιστορία, την καλή και τη σωστή ιστορία».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος Καρυστιανού αναμένεται να κατατεθεί στον Άρειο Πάγο τις επόμενες ημέρες και σίγουρα πριν την 21η Μαΐου του τρέχοντος έτους, που θα είναι η επίσημη ανακοίνωση του νεοπαγούς κόμματος.