Τις πυρετώδεις εργασίες αλλά και τα συναισθήματα αισιοδοξίας και ελπίδας που χαρακτηρίζουν πλέον τους εργαζομένους, διαπίστωσε από κοντά ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τα οποία είναι πλέον με τις «μηχανές αναμμένες» μετά το σχέδιο επανεκκίνησής τους.

Τον Γιώργο Πατούλη υποδέχτηκαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Ναυπηγείων Π. Ξενοκώστας, ο γενικός διευθυντής Δ. Ντρες και ο σύμβουλος επιχειρηματικής ανάπτυξης Ευάγ. Κουτσολέλος. Παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ελ. Κοσμόπουλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα της Δ/νσης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Περιφέρειας Αττικής Ν. Παπαγεωργίου και ο γενικός διευθυντής βιώσιμης ανάπτυξης και κλιματικής αλλαγής της Περιφέρειας Γ. Στρατιδάκης.

Ο κος Πατούλης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων, ενώ επισκέφθηκε και μια από τις δεξαμενές, οι οποίες προ της εξυγίανσης των ναυπηγείων ήταν σε τραγική κατάσταση. Παράλληλα, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους και να συναντηθεί με τον πρόεδρο του σωματείου τους κ. Ν. Παπανικολάου.

Η επίσκεψη του περιφερειάρχη ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση εκ μέρους της διοίκησης του business plan των επόμενων ετών για τον σχεδιασμό και τη λειτουργία των ναυπηγείων, με τον Γιώργο Πατούλη να εκφράζει την ικανοποίησή του για την επανεκκίνηση των ναυπηγείων και την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.

«Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, με την εξυγίανσή τους, ύστερα από πολλά χρόνια απραξίας, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει εκ νέου έναν κόμβο εμπορικής δραστηριότητας, εμπορικής υποστήριξης και επισκευής στην Ελλάδα, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα αισιόδοξο μέλλον για τους εργαζομένους τους.

Είναι μεγάλη ικανοποίηση για μένα, να βλέπω συναισθήματα χαράς στους εργαζομένους, με την εξασφάλιση θέσεων εργασίας έπειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αβεβαιότητας και αδράνειας», τόνισε ο Γιώργος Πατούλης. 

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Π. Ξενοκώστας, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του για την καθοριστική συμβολή του περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, των στελεχών και των υπηρεσιών της Περιφέρειας προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης της βιωσιμότητας των ναυπηγείων και, κυρίως, στην άμεση διευθέτηση ζητημάτων που σχετιζόταν με γραφειοκρατικά εμπόδια.