Με ενοίκιο οι χώροι όπου θα γίνουν οι κλειστές δομές για τους μετανάστες

15
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διευκρινίσεις για τους χώρους όπου θα γίνουν οι κλειστές δομές για τους μετανάστες έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας παράλληλα ότι οι ανοιχτές θα κλείσουν.

Όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δεν πρόκειται για δήμευση των συγκεκριμένων περιοχών, αλλά ουσιαστικά για επινοικίαση τους για τρία χρόνια, λέγοντας ότι οι ιδιοκτήτες θα παίρνουν ενοίκια, ενώ, αναφερόμενος στην επίταξη, τόνισε ότι από την στιγμή που δεν υπήρξε πρόταση από τους φορείς, έπρεπε κάποιος να πάρει την απόφαση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε εξαντλητικό διάλογο 2,5 μηνών με τους φορείς των νησιών για τα κλειστά κέντρα αλλά πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσει η υλοποίηση.

Διευκρίνισε ότι δεν αιφνιδιάστηκε κανείς, καθώς από την πρώτη στιγμή συζητούσαν για συγκεκριμένες περιοχές.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι υπήρξε καθυστέρηση όσον αφορά στις κλειστές δομές, σημειώνοντας ότι έπρεπε να ολοκληρωθεί ο διάλογος με τους φορείς.

Ο εκπρόσωπος εκτίμησε ότι η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου και οι Δήμαρχοι των νησιών δεν θα επιμείνουν στην απόφαση τους να σταματήσουν την επαφή τους με την Κυβέρνηση.

(Πηγή: skai.gr)