Οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος του Περιστερίου, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την τόνωση της ελληνικής οικονομίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε χθες η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου, Γιάννης Καλαντώνης, η γγ, Νατάσα Σκορδάκη και τα μέλη του ΔΣ, Τάσος Πατσιώτης, Ανδρέας Παπαδάκης και Γιώργος Νικόπουλος.

Η κ. Συρεγγέλα, αφού άκουσε τους προβληματισμούς του εμπορικού κόσμου, που δοκιμάζεται από τις έντονες πληθωριστικές πιέσεις και την ενεργειακή κρίση, δήλωσε: «Είμαστε σταθερά δίπλα στις επιχειρήσεις, στους εργοδότες και τους εργαζόμενους, με μέτρα, προγράμματα και δράσεις. Στόχος μας είναι η ενίσχυση της γυναικείας εργασίας, η διαρκής βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και η τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

«Mέσα σε 3,5 χρόνια απλουστεύσαμε τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων, ψηφίσαμε τον νέο εργασιακό νόμο, μειώσαμε την ανεργία, τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους. Παράλληλα, συνεχίζουμε να ενισχύουμε την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και προσελκύουμε διαρκώς σημαντικές επενδύσεις, που δημιουργούν πολλές θέσεις εργασίας», πρόσθεσε.