Πλησιάζουν οι εθνικές εκλογές της Κυριακής 25ης Ιουνίου και ο αγώνας όλων των κομμάτων έχει επιδοθεί στο να μην υπάρξει μεγάλη αποχή και να πάνε μαζικά οι ψηφοφόροι στις κάλπες για να ψηφίσουν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες.

ΣΕ ΟΛΑ τα κόμματα ξέρουν ότι σε αυτές τις κάλπες καταγράφεται η τάση της αύξησης της αποχής για διαφορετικούς λόγους:
1. Η σιγουριά της εκλογικής νίκης για τους ψηφοφόρους της ΝΔ.
2. Η απογοήτευση της ήττας για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.
3. Η βεβαιότητα ότι τα μικρότερα κόμματα δεν θα μπουν στη νέα Βουλή για τους ψηφοφόρους των κομμάτων που πήραν κάτω από 2%.
4. Η χαλάρωση της εποχής, καθώς οι κάλπες θα στηθούν την 25η Ιουνίου.
5. Και το ότι χιλιάδες πολίτες θα εργάζονται στον τουρισμό και δεν θα μπορούν να πάνε να ψηφίσουν.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι ότι αυτές οι εκλογές είναι πιο δύσκολες για κόμματα και αρχηγούς. Δεν θα είναι εύκολη υπόθεση περίπου ένα μήνα μετά τις προηγούμενες εκλογές να σηκωθούν οι ψηφοφόροι και να πάνε στις κάλπες για να ξαναψηφίσουν. Πρέπει να υπάρξει ενημέρωση από όλους προς όλους για να μην υπάρξει μεγάλη και μαζική αποχή.
Το ίδιο ισχύει και για τη ΝΔ, που εμφανίζεται ως σίγουρη νικήτρια και μάλιστα με διαφορές πάνω από 20%.

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ θα πρέπει να κινητοποιηθούν γιατί σε διαφορετική εξέλιξη δεν θα μπορέσει να επιτευχθεί αυτοδυναμία. Θέλει λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή εκ μέρους των ψηφοφόρων της ΝΔ. Πρέπει να πάνε να ψηφίσουν όλοι όσοι ψήφισαν στις τελευταίες κάλπες και να αντιληφθούν οι ψηφοφόροι ότι την Κυριακή 25 Ιουνίου θα κριθεί ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Αυτό θα κριθεί τις κάλπες και σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες αυτής της χώρας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ περιθώρια για πειραματισμούς. Οι κάλπες της Κυριακής 25ης Ιουνίου πρέπει να γεμίσουν και να τελειώνουμε τις εκλογές. Να υπάρξει αυτοδυναμία και για βουλευτικές εκλογές να ξαναψηφίσουμε μετά από 4 χρόνια και πάλι. Οι αλλεπάλληλες κάλπες δεν βοηθούν ούτε τη χώρα ούτε την οικονομία ειδικότερα. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει. Η συμμετοχή όλων πρέπει να είναι μαζική…