Τα μαύρα σύννεφα πάνω από την Κουμουνδούρου πυκνώνουν όλο και περισσότερο αφού 10 ημέρες πριν από την Κυριακή των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου τα στοιχεία που συλλέγονται δείχνουν ότι οι απώλειες των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑπου το 2023 στήριξαν το κόμμα μειώνεται με ρυθμούς που αδυνατούν να αντικαταστήσουν οι -κατά Κασσελάκη- εισροές νέων ψηφοφόρων.

Οι δηλώσεις της Βούλας Κεχαγιά σχετικά με τον πήχη που έφτασε στο… 15% δεν είναι τυχαίες. Ούτε και οι αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως δεν είναι τυχαίες και οι κινήσεις αυτών των ημερών που δείχνουν ότι επιχειρεί να δημιουργήσει ένα… αριστερό προφίλ με στόχο την ανακοπή των διαρροών, έστω τον περιορισμό τους.

Η επίσκεψη στη Ραμάλα και οι κορόνες περί αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους, οι δηλώσεις για τους πλούσιους που πρέπει να φορολογηθούν -αντιγραφή των δηλώσεων και των δεσμεύσεων Τσίπρα πριν γίνει πρωθυπουργός- ακόμη και η επίσκεψη στο σπίτι-μουσείο του Νικου Μπελογιάννη εντάσσονται στην προσπάθεια να πείσει ο Στέφανος Κασσελάκης ότι είναι… αριστερός.

Μέχρι και το όνομα του κόμματος δεσμεύθηκε πως δεν θ' αλλάξει παρότι συμπεριλαμβάνει τον όρο Ριζοσπαστική Αριστερά, την ώρα που ο ίδιος δηλώνει πως εκπροσωπεί μια… Πατριωτική Αριστερά, την οποία περιφέρει μεταξύ κεντροαριστεράς και ακροδεξιάς μέσα από μια διχαστική ρητορική και έναν ακραίο λαϊκισμό που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η χώρα.

Ποιον πείθει; Άγνωστο. Θα φανεί στο χειροκρότημα. Το ζήτημα είναι πως οι απολιτίκ, όπως χαρακτηρίζονται πολίτες, ουδείς δύναται να βεβαιώσει ότι θα προσέλθουν στις κάλπες, τουλάχιστον σε αριθμό τέτοιο που θα καλύψει το κενό που προκαλούν οι διαρροές των αριστερών, σταθερών τα τελευταία δώδεκα χρόνια, ψηφοφόρων του κόμματος. Αυτών που η… φωνή του Αλέξη Τσίπρα, ο Θανάσης Καρτερός, αποκάλυψε ότι γυρνούν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

Όπως πάντως αναφέρουν άσπονδοι… σύντροφοι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αν συνεχιστούν αυτές οι διαρροές προς τα αριστερά και προς την αποχή, σε λίγο ο… cool πρόεδρος του κόμματος θα κυκλοφορεί με φισεκλίκια και μούσι, για να θυμίζει τον Άρη, όχι τον Σπηλιωτόπουλο, τον άλλον…