Μαξίμου: Κακόβουλη φημολογία ότι χρεώνονται τα sms του 112

8
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis Κυβερνητικές πηγές: κακόβουλη φιλολογία τα SMS από το 112

Η αποστολή μηνυμάτων SMS από το 112 (η ενδιαμεση λύση εώς τις 31/12 που θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το κανονικό σύστημα άμεσης ενημέρωσης) γίνεται χωρίς δαπάνη για τον ελληνικό λαό και για το κράτος, έπειτα από σχετική συνεννόηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, διευκρινίζουν κυβερνητικές πηγές, κάνοντας λόγο για “κακόβουλη φιλολογία που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες από τους κήρυκες της μιζέριας”.

Σημειώνεται ότι δεν ετέθη ποτέ θέμα χρέωσης των μηνυμάτων αυτών, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να σώζουν ζωές. Εξάλλου, για να υπάρχει χρέωση, θα έπρεπε να υπάρχει σχετική σύμβαση, η οποία δεν υφίσταται, επισημαίνουν.

Όσο για τα μηνύματα CB, δηλαδή την τελική λύση που θα τρεξει απο την 1η Ιανουαριου 2020, αυτά αποτελούν μη δομημένα δεδομένα (unstructured data) και στέλνονται απευθείας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Με άλλα λόγια, είναι ειδικός τύπος μηνύματος, όχι SMS, και ως εκ τούτου, δεν χρεώνονται.