Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, στα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, για τη φράση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, «μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο».

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών και ερωτηθείς για το αν υπάρχει ορατότητα για τη ρύθμιση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, ο πρωθυπουργός απάντησε «μη βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

«Θα απαντούσαμε στην ανακοίνωση του κ. Κασσελάκη αν επρόκειτο για ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης. Αντιθέτως, παρατηρούμε επανειλημμένως αδυναμία κατανόησης βασικών εννοιών ή φράσεων που χρησιμοποιούμε καθημερινά εδώ και χρόνια στη χώρα μας. Όταν χρησιμοποιεί λοιπόν τη φράση για το κάρο και το άλογο, ας ρωτήσει τουλάχιστον κάποιον από τους συνεργάτες του τι σημαίνει και πώς χρησιμοποιείται στον δημόσιο λόγο», τονίζει στην ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.