Η Νέα Δημοκρατία είναι προσηλωμένη στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ευημερίας, με σταθερό προσανατολισμό στον ευρωπαϊκό ορίζοντα, επισημαίνει η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου σε δήλωσή της στο «Μανιφέστο» για τα 50 χρόνια της παράταξης.

«Η ιστορική συγκυρία που καθόρισε την πολιτική ιστορία της σύγχρονης μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Η αδιάσειστη απόδειξη της πανίσχυρης και διαχρονικής σύνδεσης της παράταξής μας με το πολίτευμα. Μιας παράταξης με σαφές και στέρεο ιδεολογικό υπόβαθρο, προσηλωμένη στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ευημερίας, με σταθερό προσανατολισμό στον ευρωπαϊκό ορίζοντα. 

Από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Από την ένταξη της χώρας μας στην ΕΟΚ, στον ισχυρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

Σαράντα χρόνια αδιάλειπτα –από τα 16 μου που εντάχθηκα ως μέλος της ΟΝΝΕΔ– έχω την τιμή να ανήκω σε αυτήν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, πιστή στις αξίες και τα ιδανικά της. 

Η ισχυρή Νέα Δημοκρατία, με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενωμένη –με ρίζες στην ιδρυτική διακήρυξη του 1974 και κλαδιά στη σύγχρονη ευρωπαϊκή προοπτική– στέκεται με σεβασμό στο παρελθόν της, ακολουθεί το μέλλον της και βαδίζει με σταθερό και τολμηρό βηματισμό στον δρόμο της δικής της ιστορίας, κάτω από το άσβεστο φως του πυρσού που 50 χρόνια τώρα φωτίζει την παράταξή μας και την Ελλάδα» υπογραμμίζει η Μαρία Αντωνίου.