Μια πολιτική που προτάσσει το εθνικό συμφέρον, εμπεδώνει ισχυρό δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό πολίτευμα και ένας κράτος δικαίου μακριά από το σαράκι του διχασμού είναι αυτή που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνει ο βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης σε δήλωσή του στο «Μανιφέστο» για τα 50 χρόνια της παράταξης.

«Η επέτειος των 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωταγωνιστικός –καταλυτικός, θα έλεγα– αδιάλειπτος επί μισόν αιώνα ρόλος της στο κέντρο της πολιτικής ζωής της χώρας μας, στέλνουν σε όλους εμάς που την υπηρετούμε, αλλά και συνολικά στον λαό μας ένα διπλό μήνυμα. 

Το πρώτο είναι ότι η διαχρονική εξέλιξη της μεγάλης παράταξής μας αποτελεί τη δικαίωση του ιδρυτή της, του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο οποίος, αφού σε καιρούς ταραγμένους και δύσκολους αποκατέστησε την πληγωμένη Δημοκρατία μας, μας κληροδότησε μια πολύτιμη παρακαταθήκη: Το όραμά του για μια Ελλάδα αταλάντευτα προσηλωμένη στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, διασφαλίζοντας την ισότιμη ένταξη της χώρας μας στην τότε μόλις εννεαμελή Κοινότητα των ισχυρών της Ευρώπης. 

Το δεύτερο είναι ότι με την πολιτική, που ο ίδιος εφάρμοσε, μας έδωσε όχι μόνον τη σκυτάλη για τη συνέχεια, αλλά και το στίγμα για την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε: Δηλαδή με μια πολιτική που υπεράνω όλων θα προτάσσει το εθνικό συμφέρον, θα εμπεδώνει ένα ισχυρό δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα, και ένα κράτος δικαίου, με ενότητα και ομοψυχία, μακριά από το σαράκι του διχασμού, με δυναμική οικονομία αλλά και δημοσιονομική πειθαρχία και σοβαρότητα, αλλά και μια κοινωνική πολιτική με επίκεντρο τον άνθρωπο. 

Το πόσο επιτυχής υπήρξε διαχρονικά αυτή η πολιτική φιλοσοφία και πρακτική, το αποδεικνύουν τα γερά θεμέλια πάνω στα οποία χτίστηκε η μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας που, σήμερα, ωριμότερη από ποτέ, ενωμένη και δυνατή, με ρηξικέλευθες πολιτικές και εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμίσεις, αποτελεί –και θα αποτελεί για πολλά χρόνια ακόμη– την πιο αξιόπιστη εγγύηση για το αύριο του τόπου μας» τονίζει ο Γιώργος Καρασμάνης.