νερό (το)

  1. αυτό το οποίο γίνεται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και προπαγάνδας «είναι τέτοιο το επίπεδο της χώρας που δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα που να μην μπορεί να γίνει νερό»
  2. ακραίο ψέμα που συνδέεται με θεωρίες συνωμοσίας «το τελευταίο νερό που άκουσα είναι ότι όχι μόνο θα ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ, αλλά ότι θα την αγοράσει και μια φαρμακευτική εταιρεία από αυτές που φτιάχνουν τα γνωστά εμβόλια με το τσιπάκι» ΣΥΝ ψεκασμός.

 

Αν η συναυλία δεν ήταν τζάμπα θα μαζεύονταν;

Πανηγυρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή μερικές χιλιάδες Θεσσαλονικείς τάχα πείστηκαν από το παραμύθι για την «ιδιωτικοποίηση του νερού» (δηλαδή των εταιρειών ύδρευσης) και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους να διαμαρτυρηθούν και να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πραγματικότητα, ο κόσμος μαζεύτηκε για να παρακολουθήσει τσάμπα συναυλία για ένα θέμα το οποίο από μόνο του δεν θα μάζευε ούτε 500 άτομα (εξ ου και η συναυλία).

Όχι μόνο επειδή κανείς με τα σωστά του δεν πιστεύει ότι επίκειται ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ύδρευσης (παρότι για πολλές ίσως να έπρεπε), όχι μόνο γιατί όσο η Ελλάδα εξελίσσεται οι άνθρωποι που ακούνε «ιδιωτικοποίηση» και τρομάζουν μειώνονται, αλλά κυρίως επειδή οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι, ακόμα κι αν υπήρχε περίπτωση ιδιωτικοποίησης των εταιρειών ύδρευσης, το πιο ακατάλληλο να διαμαρτυρηθεί γι’ αυτήν είναι το κόμμα που τις έβαλε στο υπερταμείο.

 

Θέμα μεταφυσικής…

Λίγα πράγματα είναι τόσο παράξενα όσο το να βγαίνουν από τα ίδια στόματα η φράση «όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού» και η φράση «το κράτος δολοφονεί».

Από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχουν πιστοί χωρίς αντιφάσεις καθώς το μεταφυσικό δεν δεσμεύεται από τις συμβάσεις της λογικής.

 

Φαιδρό σύστημα απονομής δικαιοσύνης

Το μόνο που χρειάζεται να ξέρει κανείς για το ελληνικό σύστημα απονομής δικαιοσύνης είναι ότι ένας συμπολίτης που ασέλγησε σε 36 παιδιά καταδικάστηκε σε 401 χρόνια φυλάκισης, τα οποία έγιναν 220, τα οποία μειώθηκαν σε 25, τα οποία (με τον νέο ποινικό κώδικα) έγιναν 20, με αποτέλεσμα ο παιδόφιλος ν’ αποφυλακιστεί στα 9.

Οταν παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του, ξαναφυλακίστηκε για άλλα 2 και μετά αφέθηκε ξανά ελεύθερος.

 

Μια Βουλή μόνοι τους!

Διορθώνω… Το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε για το ελληνικό σύστημα απονομής της δικαιοσύνης είναι ότι στη Βουλή (χάρη στους νόμους της οποίας ακόμα και οι δράστες των χειρότερων εγκλημάτων μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα ξαναρχίσουν τη ζωή τους από την αρχή) οι δικηγόροι είναι η επαγγελματική ομάδα που εκπροσωπείται περισσότερο από οποιανδήποτε άλλη με 69 βουλευτές στους 300 (23%).