Μία επιστολή, την οποία συνόδευε η άκρη ενός ανθρώπινου δαχτύλου, παρέλαβε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην επίσημη κατοικία του στο Μέγαρο Ελιζέ, όπως ενημέρωσαν σήμερα, Πέμπτη 13 Ιουλίου, σχετικά η αστυνομία και η εισαγγελία του Παρισιού

Πιο συγκεκριμένα, οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για απειλή διάπραξης εγκλήματος σε βάρος αιρετού προσώπου. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην αστυνομία, το ακροδάχτυλο ανήκει στον ίδιο τον συντάκτη της επιστολής, γτη οποία υπέγραψε και με το όνομά του. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ο άνθρωπος αυτός αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα. 

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε από υπαλλήλους της προεδρίας, οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία, σύμφωνα με το περιοδικό Valeurs Actuelles. Ωστόσο, η γαλλική προεδρία, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, δεν θέλησε να δώσει κάποια συνέχεια.

Η διαχείρισης της προσωπικής αλληλογραφίας του Γάλλου προέδρου 

Περίπου 1.000-1.500 επιστολές και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απευθύνονται καθημερινά στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. Διαβάζονται και σκανάρονται από μια ομάδα 70 ατόμων, τα γραφεία των οποίων δεν βρίσκονται εντός του κτιρίου της προεδρίας.

Ο Εμανουέλ Μακρόν ρίχνει μια ματιά σε αυτήν την αλληλογραφία, που θεωρείται δείγμα της άποψης που εκφράζει η κοινή γνώμη και μερικές φορές απαντά αυτοπροσώπως σε κάποια από τα μηνύματα.