Μερικά 24ωρα μετά το μακελειό στη Μόσχα, στo Crocus City Hall, εντείνονται οι φόβοι για μια πιθανή επίθεση στο Παρίσι τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο, κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά με την ασφάλεια στη γαλλική πρωτεύουσα, εν όψει της διοργάνωσης, ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι «δεν υπάρχει ποτέ μηδενικός κίνδυνος».

«Υπάρχει πάντα ένα στοιχείο κινδύνου», προειδοιποίησε, μιλώντας τη Δευτέρα σε μαθητές, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Γαλλική Γουιάνα. «Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το αποτρέψουμε. Νομίζω ότι μπορώ να σας πω ότι ναι, θα είμαστε έτοιμοι. Είμαστε έτοιμοι και θα είμαστε έτοιμοι. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προσαρμόζουμε ολόκληρη τη στάση μας», συνέχισε ο Μακρόν, επισημαίνοντας ότι αρκετές επιθέσεις είχαν αποτραπεί τους τελευταίους μήνες. «Προφανώς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε έτοιμοι για τις τελετές και τις εκδηλώσεις των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας, η αστυνομία, η χωροφυλακή (gendarmerie) και ο στρατός μας, επενδύουν σε μεγάλο βαθμό», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που «εμπλέκεται» είχε πραγματοποιήσει «αρκετές απόπειρες» στη Γαλλία, δήλωσε ο Μακρόν.