Οι πολίτες εσφαλμένα δεν θεωρούν τόσο κρίσιμες τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, επισήμανε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη του, στην οποία τόνισε ότι η συγκεκριμένη εκλογική μάχη έχει χαρακτηριστικά που δεν είχαν άλλες ευρωεκλογές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Μάκης Βορίδης είπε ότι η χαλαρή ψήφος στις ευρωεκλογές αφήνει στους πολίτες «ένα περιθώριο να επιλέξουν διάφορα πράγματα που όταν φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη επισημότητα δεν τα επιλέγουν». 

O υπουργός Επικρατείας σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να συγκρίνουμε βουλευτικές εκλογές με ευρωεκλογές. Αν θέλουμε να συγκρίνουμε κάτι είναι ευρωεκλογές με ευρωεκλογές» και τόνισε ότι αυτό που πρέπει να δει η κυβέρνηση είναι «πρώτον, κατά πόσο υπάρχει αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και αν σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο, και επίσης, αν υπάρχει άλλο τοπίο, να δούμε τη διαφορά μεταξύ πρώτου και δευτέρου κόμματος. Ποιο θα είναι το δεύτερο κόμμα. Ποια είναι η σχέση του δεύτερου με το τρίτο κόμμα. Αν υπάρχουν δυνάμεις που παίρνουν κεφάλι».