Την πρωτιά του Στέφανου Κασσελάκη στη χθεσινή εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Γιάννης Λούλης, πολιτικός αναλυτής και επικοινωνιολόγος. στο Πρώτο Πρόγραμμα, λέγοντας ότι «μέχρι τώρα τα έχει πάει πολύ καλά, αλλά μέχρι τώρα ήταν αυτό το φρέσκο προϊόν. Το βγάλαμε στην αγορά και μια χαρά είναι το προϊόν και δεν το λέω ούτε σκωπτικά ούτε ειρωνικά. Είναι μεγάλη επιτυχία του, αυτή την ώρα που το πέτυχε, αυτό το οποίο πέτυχε και το πέτυχε με αξιοπρέπεια. Έχει όμως δρόμο ακόμα».

Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι «θα ήταν όμως λάθος του να μην το χτίσει πιο συγκροτημένα και θα έλεγα, πιο ώριμα στη διάρκεια της εξέλιξης. Αλλά αυτό θα το έλεγα σε οποιονδήποτε αρχηγό, ο οποίος πετυχαίνει κάτι καλό».

Σχολιάζοντας την παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη είπε: «Και εν πάση περιπτώσει, λες, βλέπω δυο, τρία πραγματάκια, ωραία ρούχα, μοντέρνα φαίνονται, κάτι καινούργιο, να τα αγοράσω, αλλά όταν θα έρθει η ώρα των εκπτώσεων και θα πρέπει να αγοράσεις πολλά, θα πρέπει να έχεις χτίσεις δύναμη και πολιτική σπονδυλική στήλη». Συμπλήρωσε δε ότι ο υποψήφιος πρόεδρος δεν πρέπει να «βάλει τελεία», αλλά να φτιάξει ένα καλό επιτελείο γύρω του, «το οποίο και να τον αμφισβητεί, με την καλή έννοια του όρου και ο ίδιος να αισθάνεται μια άνεση με ανθρώπους που θα του κάνουν και κριτική, θα του λένε γνώμες».

Αναφορικά με τη δυναμική των δύο πρώτων κοινοβουλευτικών κομμάτων, είπε ότι «η αριστερά και την εποχή του Τσίπρα δεν ήταν μόνο αριστερά. Κάλυπτε και κάποιο χώρο της Κεντροαριστεράς. Σήμερα πια το συνειδητοποιούν στον ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιοι το συνειδητοποιούν εν πάση περιπτώσει, ότι πρέπει να γίνει μια στροφή στην Κεντροαριστερά». Διότι από την άλλη πλευρά και η Νέα Δημοκρατία, μέσα σε δύσκολες συνθήκες που φάνηκε να περνάει και τις έχει ξεπεράσει και είναι κυρίαρχος αυτή τη στιγμή ο Μητσοτάκης, έχει αντιτάξει την κεντροδεξιά. Λοιπόν, πλέον η μάχη για τον λεγόμενο μεσαίο χώρο, είναι ξεκάθαρη. Δηλαδή όποιος δεν το δεν το κατανοήσει αυτό είναι χαμένος από χέρι».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Λούλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έχει κάνει το μέγιστο δυνατό αυτή τη στιγμή, επωφελούμενος από τις αδυναμίες του ΣΥΡΙΖΑ, να έχει μία μεγάλη μερίδα, η οποία του επιτρέπει να είναι κυρίαρχος, δεν σημαίνει ότι είναι παντοδύναμος». «Όσο δεν έχει αντίπαλο θα είναι κυρίαρχος. Από την ώρα που θα έχει έναν αντίπαλο ο οποίος θα είναι αξιόπιστος, είναι πράγματι ευάλωτος» υποστήριξε.

Ερωτηθείς, αν ο πρωθυπουργός έχει πολιτικό καύσιμο αρκετό για να εξαντλήσει την τετραετία, ο κ. Λούλης απάντησε: «Θα έλεγα ότι έχει καύσιμο, με την έννοια, όπως επικράτησε και στις τελευταίες εκλογές, ότι κατά βάσιν αυτό συνέβη, επικράτησε όμως το μη χείρον».

«Πέρασε και αυτός την κρίση του, αλλά ο ανταγωνιστής του πέρασε ακόμα μεγαλύτερη κρίση. Τώρα, εξαρτάται από την εικόνα του ανταγωνιστή του -τι σύγκριση θα γίνει- ο οποίος λογικά θα έχει έναν αρχηγό πολύ φρέσκο και καινούργιο. Έχουμε ακόμα δρόμο». Συμπλήρωσε, τέλος, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πλέον εδραιώσει κάποιας μορφής ηγετική μορφή, είναι αναντίλεκτο. υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η μορφή αυτή δεν τον διασφαλίζει 100% εάν υπάρξουν αδυναμίες και αν ο ανταγωνιστής του συνέλθει «και αυτό ισχύει, γιατί αρχίζει και μία κόπωση».