Η ώρα της στέψης του βασιλιά Καρόλου έφτασε! Η Βρετανία βρίσκεται στο πόδι και τα ΜΜΕ έχουν ήδη αρχίσει να μεταδίδουν live την ιστορική ημέρα, με χιλιάδες κόσμου να έχει ήδη πάρει θέση για να παρακολουθήσει την τελετή.

Το πρόγραμμα της τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου (ώρες Ελλάδας)

9:30 π.μ. Άνοιξαν οι πόρτες του Αβαείου του Γουεστμίνστερ.

9:15 - 10:30 Οι πρώτοι προσκεκλημένοι της τελετής άρχισαν  να φτάνουν στα σημεία ελέγχου ασφαλείας που βρίσκονται δίπλα από το Κοινοβούλιο στο Victoria Tower Gardens. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται οι πάνω από 850 εκπρόσωποι κοινοτήτων και φιλανθρωπικών οργανώσεων από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και οι περίπου 450 προσκεκλημένοι που έχουν λάβει μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας ως αναγνώριση της συνεισφοράς τους.

11:30 - 11:35 Αρχηγοί κρατών και εκπρόσωποι κυβερνήσεων προσέρχονται στο Αββαείο

11:45 Το Ιππικό αρχίζει να ετοιμάζεται για να συνοδεύσει την πομπή από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

12:20 - Η πομπή με τον βασιλιά και τη βασίλισσα ξεκινά από το Παλάτι για το Αββαείο.

12:35 Μέλη της βασιλικής οικογένειας φτάνουν στη Δυτική Πύλη του Αββαείου του Γουεστμίνστερ.

12:53 Ο βασιλιάς με τη σύζυγό του θα φτάσουν στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ.

12:54 Χτυπούν οι καμπάνες του Αββαείου

1:00 Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ και η σύζυγός του μπαίνουν στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ από τη Μεγάλη Δυτική Πύλη και ξεκινάει η ακολουθία της Στέψης.

2:00 μ.μ. Στέφεται βασιλιάς. Ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι θα στέψει με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου τον βασιλιά Κάρολο Γ΄ . Πρόκειται για ένα στέμμα που κατασκευάστηκε το 1660 και ζυγίζει 2,27κιλά.

Την ώρα αυτή θα χτυπήσουν οι καμπάνες του Αββαείου για 2 λεπτά και στρατιωτικά αγήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Γιβραλτάρ, τις Βερμούδες αλλά και τα Πλοία στη Θάλασσα θα αποτίνουν χαιρετισμό με πυροβολισμούς και κανονιοβολισμούς.

3:00 μ.μ. Ολοκληρώνεται το τελετουργικό και ξεκινάει η Πομπή της Στέψης από το Αββαείο προς το Παλάτι αυτήν τη φορά. Σε αυτήν την πομπή θα συμμετέχουν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

3:45 Ο βασιλιάς και η σύζυγός του θα φτάσουν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μέσω της Κεντρικής Πύλης όπου θα γίνουν δεκτοί από τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας.

3:45 Ο βασιλιάς και η σύζυγός του θα μεταβούν στους κήπους του Παλατιού όπου στρατιωτικά αγήματα θα τους απευθύνουν χαιρετισμό.

4:30 Ο βασιλιάς, η βασίλισσα και μέλη της βασιλικής οικογένειας θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι του παλατιού για να χαιρετίσουν το πλήθος και να παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες αεροπορικές επιδείξεις (Fly Past). Το παλάτι δεν έχει ανακοινώσει ποιοι ακριβώς θα εμφανιστούν στο μπαλκόνι. Το πιο πιθανό είναι πως θα βγουν μόνο εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Συνελήφθησαν μέλη αντιμοναρχικής ομάδας

Στη σύλληψη έξι ατόμων προχώρησαν οι Αρχές στη Βρετανία, κατά τη διάρκεια της σημερινής τελετής στέψης του βασιλιά Καρόλου.

Τα άτομα αυτά, μαζί με άλλους πραγματοποίησαν αντιμοναρχική διαμαρτυρία στην πλατεία Τραφάλγκαρ, απ' όπου θα περάσει η πομπή με τον βασιλιά Κάρολο, κρατώντας πανό στα οποία αναγράφεται η φράση «not my king».

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αρχηγός της ομάδας.