Βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης του Αιγύπτιου ναυτικού, που εντοπίστηκε πάνω σε βαρέλι μετά το ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου σήμερα (26/11) το πρωί, έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο σοκαρισμένοςάνδραςκαθώς ανεβαίνει στο ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, μέσα σε ειδικό δίχτυ. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με τραύμα στο κεφάλι, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Ο Αιγύπτιος διασωθείς, σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ότι το καράβι από χθες το βράδυ έμπαζε νερά, ενώ φέρεται να είπε ότι επιχειρούσαν να τα αντλήσουν, καθώς αυτή η οδηγία τους δόθηκε. Ο Αιγύπτιος υποστήριξε ακόμη ότι είδε πέντε άτομα να βουτάνε στη θάλασσα, τα οποία έκτοτε δεν ξαναείδε.
Το πλοίο «Raptor», σημαίας Κομόρες, που μετέφερε αλάτι, ξεκίνησε από το λιμάνι της Δεκέλειας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Είχε 14 άτομα πλήρωμα. Στις 7:00 το πρωί εμφάνισε μηχανική βλάβη και εξέπεμψε SOS ενώ στις 08:20 βυθίστηκε 4,5 ναυτικά μίλια Νοτιοδυτικά της Λέσβου την ώρα που στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Μετά από ώρες αναζητήσεων εντοπίστηκε σώος ο Αιγύπτιος ναυτικός πάνω σε ένα βαρέλι. Ακόμη βρέθηκε η σορός ενός ναυαγού, ενώ οι υπόλοιποι 12 ναυτικοί αγνοούνται.
Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν από νωρίς επτά παραπλέοντα πλοία δεσμευμένα από τον θάλαμο επιχειρήσεων, δύο ελικόπτερα, ένα της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.