Σε εξέλιξη είναι έρευνες και σήμερα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λέσβου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων ναυτικών, από τα 12 μέλη του πληρώματος του μοιραίου φορτηγού πλοίου RAPTOR που βυθίστηκε την περασμένη Κυριακή.

Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 14 άτομα ενώ έως τώρα έχει εντοπιστεί από το Λιμενικό Σώμα η σορός ενός 30χρονου Αιγύπτιου ναύτη ενώ διεσώθη και ένας 40χρονος επίσης Αιγύπτιος ναυτικός με ειδικότητα λιπαντής που είναι καλά στην υγεία του. Ο 40χρονος αναμένεται να δώσει κατάθεση στο λιμεναρχείο προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του ναυαγίου, ενώ στο νησί της Λέσβου βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ατυχημάτων και Συμβάντων ΕΛΥΔΝΑ προκειμένου να συντάξει σχετική έκθεση για τα πιθανά αίτια της βύθισης του πλοίου.

Σημειώνεται ότι ο πλοίαρχος του bulk carrier είχε δηλώσει μηχανική βλάβη για το πλοίο, ενώ πιθανόν να υπήρξε υπήρξε εισροή υδάτων στα αμπάρια με μετατόπιση του φορτίου που είχε ως αποτέλεσμα το πλοίο να πάρει κλίση και να βυθιστεί.

Στις έρευνες υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης συμμετέχουν ένα πλωτό του Λιμενικού, μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ένα γερμανικό πλοίο του ΝΑΤΟ, πέντε παραπλέοντα πλοία και αεροσκάφος της Frontex.