Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τον σημερινό σεισμό

15

Καθησυχαστικοί παρουσιάστηκαν οι σεισμολόγοι, σχετικά με τον σεισμό που σημειώθηκε σήμερα (11/9) και έγινε αισθητός στην Αθήνα.

Λέκκας: Ο σημερινός σεισμός δεν συνδέεται με αυτόν της 19ης Ιουλίου

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, τόνισε πως δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό της 19ης Ιουλίου στην Πάρνηθα καθώς «είναι ανεξάρτητα κέντρα».

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «μια περιοχή που δίνει τέτοιους σεισμούς, δεν δίνει μεγαλύτερους», επισημαίνοντας παράλληλα ότι στη συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει έντονη σεισμικότητα και «δίνει» μικρά μεγέθη.

«Τα ρήγματα αυτά δεν μπορούν να δώσουν μεγάλα μεγέθη», είπε, προσθέτοντας ότι παρακολουθούν το φαινόμενο.

Παπαδόπουλος: Δεν δημιουργείται ιδιαίτερη ανησυχία

Από την πλευρά του ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1 είπε «ο σεισμός ήταν 3,8 Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 8-10 χιλιόμετρα ανατολικά της Νέας Μάκρης, στον νότιο Ευβοϊκό Κόλπο και γι’ αυτό έγινε αισθητός περισσότερο στην ανατολική Αττική».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ήταν επιφανειακός σεισμός. Πιστεύω ότι είναι από εκείνους που γίνονται συνήθως στον ελλαδικό χώρο. Νομίζω ότι δεν δημιουργείται ιδιαίτερο πρόβλημα και ιδιαίτερη ανησυχία, όπως φαίνεται και από την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας».

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr