Στις 25 Ιουλίου 2018, δύο μέρες μετά την εθνική τραγωδία των 104 νεκρών που συντελέστηκε στο Μάτι, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής εκφράζει εγγράφως τη δυσαρέσκειά του προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» στα έγγραφα που εκδίδουν οι εισαγγελικές αρχές και τα δικαστήρια της χώρας. Παρακαλεί, δε, την τότε εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου για «τις κατά την κρίση της ενέργειες».

Την αμέσως επόμενη ημέρα (!), η κ. Δημητρίου εκδίδει την υπ’ αριθμ. 8191/26.7.20218 παραγγελία της προς τις Εισαγγελίες της χώρας, ζητώντας να «εξαλειφθεί στο μέλλον από τα υπηρεσιακά έγγραφα η χρήση του όρου “λαθρομετανάστης”». Το ως άνω περιστατικό είναι η τρανή απόδειξη του πώς η woke κουλτούρα μπορεί να διαβρώσει ακόμα και θεμελιώδεις πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος, εμποτίζοντάς τους με ιδεοληψίες.  

Τόσο ο Κοντονής όσο και η Δημητρίου αγνοούν ή αποκρύπτουν ότι ο όρος «λαθρομετανάστης» είναι κομμάτι τόσο της νομικής όσο και της νομολογιακής ορολογίας της χώρας μας. Τρανό παράδειγμα ότι ακόμα και μετά την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, η χρήση του όρου συνεχίστηκε κανονικά από τον ίδιο τον Άρειο Πάγο(!) σε πληθώρα αποφάσεών του. 

Ωστόσο, η πλέον τρανή απόδειξη της woke ιδεοληψίας του ΣΥΡΙΖΑ και των συν αυτώ είναι ότι το 2016 η ΕΕ δημοσίευσε εκ νέου στην επίσημη εφημερίδα (φύλλο C 202/47) σε ενοποιημένη απόδοση το θεμελιώδες λειτουργικό κείμενο της, τη Συνθήκη για τη Λειτουργία της ΕΕ, στην οποία διαβάζουμε: «(…) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, αποφασίζοντας σύμφωνα με τη συνήθη νομοθετική διαδικασία, λαμβάνουν μέτρα σχετικά με τους ακόλουθους τομείς: (…) γ. λαθρομετανάστευση και παράνομη διαμονή (…)». Δεν θυμάμαι τότε τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση να αντιδρά στην ελληνική μετάφραση, ούτε την Εισαγγελία να κάνει υποδείξεις… 

Πίσω ολοταχώς στις... χατζάρες 

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ζήτησε αρμοδίως τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά στελεχών του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου σημαντική μερίδα των στελεχών του κόμματος φέρονται να κινούνται προς τη στήριξη του Πέτρου Τατούλη, αντί του υποψηφίου του κόμματος. Θα θυμίσω ότι στην Αρκαδία το εσωκομματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είχε εντοπιστεί και πριν από τις εθνικές εκλογές, με την ανακοίνωση των υποψηφίων βουλευτών να γίνεται κυριολεκτικά στο παρά πέντε, ύστερα από αλλεπάλληλα βέτο και γκρίνιες.

Το δε αποτέλεσμα των εκλογών κατέδειξε σχεδόν οριακή νίκη του νυν βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου έναντι του Βαγγέλη Γιαννακούρα (με περίπου 400 ψήφους διαφορά), ο οποίος τώρα «κατηγορείται» από τον Κωνσταντινόπουλο ότι βρίσκεται εκτός κομματικής γραμμής. Τα μέτρα που προτείνει ο Κωνσταντινόπουλος πάντως μου θύμισαν τις αλήστου μνήμης εποχές του Δημήτρη Παγορόπουλου στο Πειθαρχικό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος «αποκεφάλιζε» στελέχη επειδή… έβηξαν, εξ ου και είχε το προσωνύμιο «χατζάρας». 

Αναζητούνται και συμπτώσεις 

Ακόμα και ο πλέον καλοπροαίρετος –ή ο πλέον αφελής– όταν διαβάζει ότι εκδηλώθηκαν στον Έβρο δεκατέσσερις (14) πυρκαγιές σχεδόν ταυτόχρονα και μάλιστα σε «ύποπτα σημεία» που χρησιμοποιούν ως περάσματα οι λαθροδιακινητές για να περάσουν εκατοντάδες λαθρομετανάστες από την Τουρκία προβληματίζεται για τη σύμπτωση.

Ναι, οι καιρικές συνθήκες με τους θυελλώδεις ανέμους βοηθούν, ναι η κλιματική αλλαγή επιτείνει την εκδήλωση πυρκαγιών, ναι η απροσεξία των κατοίκων μπορεί να προκαλέσει μια καταστροφική πυρκαγιά, αλλά μήπως (λέω μήπως) να προσθέσουμε στην εξίσωση και τη δολιοφορά και την αποσταθεροποίηση που κάποιοι κύκλοι επιθυμούν διακαώς (κυριολεκτικά);

Και επειδή αυτές οι συμπτώσεις είναι πλέον εξόφθαλμες και η επίσημη Πολιτεία οφείλει να εξετάζει όλες τις περιστάσεις κάτω από τις οποίες εκδηλώνονται πυρκαγιές, στην έκτακτη διυπουργική σύσκεψη που διενεργήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας συμμετείχε και ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κλιμάκιο της οποίας επιχειρεί ήδη στον Έβρο.  

Αυτόκλητοι συνήγοροι 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Νίκος Ξυδάκης, τέως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Εθνοσωτηρίου Κυβερνήσεως του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε (πάντα με το απαραίτητος ύφος που αρμόζει σε τέτοιες δηλώσεις): «Η Αθήνα και τα Τίρανα ξέρουν τον ρόλο του Μπελέρη. Δεν είναι ένας αθώος άνθρωπος, έχει ιστορία πολιτική και έχει ιστορία σκοτεινή. Θα έπρεπε να έχει καθαρίσει αυτή η ιστορία πολλούς μήνες πριν. Και να μην φτάσει να γίνει διπλωματικό αγκάθι στις όχι τόσο καλές σχέσεις Αθήνας και Τιράνων». Δεν μας έφτανε δηλαδή που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτόκλητοι συνήγοροι σε κάθε λογής δολοφόνο - τρομοκράτη, τώρα το παίζουν και συνήγοροι του Ράμα. 

Διαπλεκόμενοι δελφίνοι 

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Τζουμάκας, μιλώντας στο Kontra Channel, δήλωσε ότι ορισμένοι υποψήφιοι/ες έχουν τη στήριξη επιχειρηματικών συμφερόντων που τους/τις προβάλλουν και τους/τις κάνουν διαφήμιση, γιατί θέλουν να έχουν λόγο στις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Προσπαθεί η διαπλοκή να εισέλθει μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για να καθορίσουν ποιος θα βγει πρόεδρος», είπε mot à mot. Δηλαδή ποιος να το περίμενε ότι το «μαγαζί» (κατά την προσφιλή έκφραση του έτερου υποψηφίου Νίκου Παππά) του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε πάρε-δώσε με τη διαπλοκή που τόσο πολύ άρεσε στον Αλέξη Τσίπρα να λέει ότι δήθεν πολεμούσε.