fbpx

Κυριάκος Βελόπουλος στην εφημερίδα “tomanifesto”: Δεν θα μας λυγίζουν ούτε εκβιασμοί ούτε αργύρια

by pavlos

Στη χώρα δεν υπάρχει άλλο κόμμα αντιπολίτευσης στη μεταπολίτευση που, αντί να αναλώνεται σε στείρα κριτική, παρέχει απαντήσεις και προτείνει τεκμηριωμένες λύσεις.

 

Ο μεγαλύτερος τίτλος τιμής για την Ελληνική Λύση είναι ο πόλεμος συκοφαντίας που έχει εξαπολύσει εδώ και καιρό η κυβέρνηση Μητσοτάκη, συνεπικουρούμενη από μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης. Η προσπάθεια να αποδομήσουν την πολιτική μας παρουσία και την κοινοβουλευτική δράση με ψεύδη, θεωρίες συνωμοσίας και απειλές, αποδεικνύει ότι εμείς είμαστε με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Τρία χρόνια εντός Κοινοβουλίου όχι μόνο δεν έχουμε εξαπολύσει προσωπικές επιθέσεις, αλλά αντίθετα πολιτευόμαστε παρέχοντας λύσεις για τα τρέχοντα προβλήματα και στρατηγική αντιμετώπισης κρίσεων και προβλημάτων τα οποία ακόμα δεν έχουν εκδηλωθεί. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα αντιπολίτευσης στη μεταπολίτευση που, αντί να αναλώνεται σε στείρα κριτική, παρέχει απαντήσεις και προτείνει τεκμηριωμένες λύσεις για αυτά που συμβαίνουν και αυτά που θα έρθουν.

Από το τείχος στον Εβρο, το πλήρες πλέγμα ενεργειών από το 2020 αναφορικά με την ενεργειακή και επισιτιστική κρίση, την οποία είχαμε έγκαιρα διαβλέψει, τη στρατηγική αντιμετώπισης της Τουρκίας τόσο στο πεδίο όσο και στο διπλωματικό επίπεδο, έως και τη στάση που θα έπρεπε να κρατήσουμε στο Ουκρανικό, η Ελληνική Λύση έχει δικαιωθεί και συνεχίζει να δικαιώνεται σε όσα πρότεινε και όσα προέβλεψε.

Το γεγονός λοιπόν ότι, αντί να λαμβάνουμε απαντήσεις με πολιτικά επιχειρήματα, δεχόμαστε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, είτε με διαρροές περί μετεκλογικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. είτε προαναγγελία αποστασίας βουλευτών για να «βγουν τα κουκιά», αποδεικνύει ότι η Ελληνική Λύση έφερε στην πολιτική ζωή του τόπου τη σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητα που έλειπε, σε ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να αντιπαραθέσει πολιτικά αντεπιχειρήματα, παρά μόνο «βρόμικα» χτυπήματα.

Εφτασαν μάλιστα στο έσχατο σημείο να λογοκρίνουν συνέντευξη πολιτικού αρχηγού στην κρατική τηλεόραση, ακριβώς επειδή τους χαλούσε το αφήγημα περί συνεργασιών. Και όμως, αυτή η πρωτοφανής εκτροπή δεν καταδικάστηκε από κανένα άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης!

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια. Οπως και οι καθεστωτικές ασκήσεις ισχύος, έχει αποδειχτεί ιστορικά ότι οδηγούν σε κατάρρευση όσους πίστεψαν ότι κατόρθωσαν να επιβάλλουν τον απόλυτο έλεγχο στην ελληνική κοινωνία, είτε ελέγχοντας πλήρως τα ΜΜΕ είτε απολαμβάνοντας τη στήριξη ολιγαρχών που βασίζουν τα κέρδη τους στην εξαθλίωση της κοινωνίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Σε όλους αυτούς λοιπόν η Ελληνική Λύση οφείλει να διαμηνύσει, ακόμα μία φορά, ότι δεν θα συνεργαστεί με κανέναν, θα πορευτεί αυτόνομα, εναντίον όλων μέχρι τέλους. Και αυτή είναι μία τεκμηριωμένη πολιτική θέση και όχι μία αντιπολιτευτική η στάση.

Πώς θα μπορούσαμε άλλωστε να συνεργαστούμε με τους θιασώτες των Πρεσπών, της Χάγης για το Αιγαίο, του χρηματιστηρίου ενέργειας, της ρήτρας αναπροσαρμογής, της απολιγνιτοποίησης, της διάλυσης των παραγωγικών δομών, της υπερφορολόγησης, των δίδυμων ελλειμμάτων και της κατάρρευσης του εμπορικού ισοζυγίου;

Επειδή μάλιστα έχουν φτάσει στο έσχατο επίπεδο να με «κατηγορούν» επειδή εργάζομαι, είμαι σε θέση να πορεύομαι αυτόνομα με σκληρή δουλειά, έχοντας τις δικές μου επιχειρήσεις, με εκατοντάδες εργαζόμενους και καθετοποιημένη παραγωγική δομή, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή ακριβώς η επιχειρηματική μου δραστηριότητα, η εμπειρία στην πραγματική οικονομία και όχι στον «κρατικοδίαιτο καπιταλισμό», εξασφαλίζει την τεχνογνωσία μας, αλλά κυρίως την ανεξαρτησία μας από κάθε λογής συμφέροντα.

Η Ελληνική Λύση, λοιπόν, δεν μπορεί να εκβιαστεί, διότι δεν χρωστάει ούτε σε τράπεζες ούτε σε ολιγάρχες – σε αντίθεση με τα άλλα κόμματα. Εμείς ζητούμε από τον ελληνικό λαό μία τετραετία. Για να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να αλλάξει, να ανακτήσει την εθνική υπερηφάνεια, την οικονομική της αυτοτέλεια, να παραγάγει πραγματικό πλούτο για τους Ελληνες.

 

Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα