«Υπάρχουν συζητήσεις με μεγάλα και γνωστά πανεπιστημιακάιδρύματα του εξωτερικού, τόσο για να ιδρύσουν μη κερδοσκοπικά παραρτήματα στην Ελλάδα όσο και για να συνεργαστούν, σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών, με δημόσια ΑΕΙ της χώρας» είπε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Όπως διευκρίνισε στον ΑΝΤ1 τις σχετικές ανακοινώσεις θα τις κάνουν τα ίδια τα πανεπιστήμια όταν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και επανέλαβε ότι «με τον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση λύθηκε μια ιστορική ανορθογραφία για την οποία συζητάμε τα τελευταία 40 χρόνια, καθώς είχαμε απομείνει εμείς κι η Κούβα να αρνούμαστε το προφανές».

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης είπε ότι η χώρα χρειάζεται νέες ιδέες και νέες αντιπαραθέσεις για να βγει από την ακινησία και εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι μεγάλο ρόλο στην επόμενη ημέρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα παίξει η ελληνική πανεπιστημιακά διασπορά, τόσο για τα μη κερδοσκοπικά ιδρύματα όσο και για τα δημόσια πανεπιστήμια.

Όπως επισήμανε, είναι βέβαιο ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και προκύπτει η αναγκαιότητα «να λυθούν γρήγορα οι ενστάσεις που θα προκύψουν ενώπιον του ΣτΕ. Εμείς παραμένουμε στις γνωμοδοτήσεις κορυφαίων συνταγματολόγων σύμφωνα με τις οποίες η πρωτοβουλία μας είναι ένα στέρεο συνταγματικό βήμα».

«Η συναίνεση της αντιπολίτευσης στις αλλαγές αυτές είναι επιθυμητή, αλλά όχι αναγκαία.Η κυβέρνηση έχει λάβει εντολή για αλλαγές και αυτό κάνει» κατέληξε.