Απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξανδρου Διαμάντη για το «Μανιφέστο» σχετικά με τις επιδόσεις της αστυνομίας μετά την κάθοδο εκατοντάδων Κροατών χούλιγκαν και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρή και την ανασφάλεια που αισθάνονται οι πολίτες για την εγκληματικότητα, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν η καλύτερη στιγμή της αστυνομίας.

«Μπορούμε καλύτερα ως προς τα ζητήματα της αστυνόμευσης. Αναγνωρίζω απόλυτα ότι ο κόσμος θέλει να αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια. Χθες ανακοίνωσα ότι 2.500 αστυνομικοί θα αποδεσμευτούν από τη φύλαξη προσώπων, αυτό συμπεριλαμβάνει και αστυνομικούς που είναι στη δική μου προσωπική φρουρά, για να πάνε εκεί που τους έχουμε πραγματικά ανάγκη: στον δρόμο και στα αστυνομικά τμήματα.

«Έχουμε πολλή δουλειά»

Έχουμε να κάνουμε πολλή δουλειά στην αστυνομία. Έχει κάνει πολλά καλά πράγματα η αστυνομία και αν δει κανείς τους δείκτες της εγκληματικότητας θα διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόοδος τα τελευταία χρόνια, αλλά σίγουρα η διαχείριση των Κροατών χούλιγκαν δεν ήταν η καλύτερη στιγμή της Ελληνικής Αστυνομίας. Και γι' αυτό κάποιοι υπεύθυνοι έχουν ήδη λογοδοτήσει».

Κυριάκος Μητσοτάκης στο «Μανιφέστο»: Στοχευμένο πρόγραμμα για τους λογαριασμούς ρεύματος των ευάλωτων νοικοκυριών

Το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί ξανά και ελπίζουμε πιο γρήγορα από ότι δόθηκε πέρυσι και ελπίζουμε ότι θα υπάρχει ένα στοχευμένο πρόγραμμα στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών ως προς τους λογαριασμούς ρεύματος» Αυτή ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ερώτηση που του υπέβαλε στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ το «Μανιφέστο» για το πώς θα αντιμετωπίσουν οι πολίτες τον χειμώνα με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και την τιμή του πετρελαίου να βρίσκεται στο 1,5 ευρώ το λίτρο.

«Δεν είμαστε στη θέση που ήμασταν πέρυσι να πρέπει να παρεμβαίνουμε στην αγορά φυσικού αερίου με πιο επιθετικό τρόπο για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.