Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την καθιερωμένη, πιο χαλαρή συνάντηση με τους δημοσιογράφους, λίγες ώρες πριν ανέβει στο βήμα της ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε σίγουρος για το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει αύριο στο Βελλίδειο, λέγοντας πως είναι κοστολογημένο και τόνισε ότι «ποιος θα φανταζόταν πριν από λίγα χρόνια πως θα δανειζόμαστε φθηνότερα από 4 χώρες της G7;».

«Δεν ανησυχώ για τον χειμώνα. Δεν ξοδεύουμε ούτε ευρώ παραπάνω από αυτά που μπορούμε. Το πρόγραμμα είναι κοστολογημένο μέχρι ευρώ Είμαστε στην οροφή δαπανών. Δανειζόμαστε με χαμηλό επιτόκιο. Δεν είναι τυχαίο που οι αγορές δεν ανησυχούν για την ΕλλΆδα. Πριν μερικά χρόνια, ποιος θα φανταζόταν πως θα δανειζόμαστε φθηνότερα από 4 χώρες της G7;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς εάν οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάρτιο ή τον Μάιο, ο πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση. «Είναι νωρίς ακόμη, δεν τα έχω σκεφτεί» περιορίστηκε να πει, κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του.

Στο ίδιο πλαίσιο, ξεκαθάρισε ότι η κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν πολύ κοντά στις εκλογές. «Τα ψηφοδέλτια θα κλείσουν την τελευταία στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν, επίσης, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επαναφοράς του 13ου μισθού, απάντησε χαρακτηριστικά: «Δεν έχω ακούσει κάτι».

Κατηγορηματικός ήταν, δε, απέναντι στις αναφορές περί προβλήματος στις σχέσεις του με την υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. «Αφήστε μας ήσυχους, αυτά είναι σαχλαμάρες. Να σοβαρευτούμε» είπε.

«Δεν υπάρχει ζήτημα με τη Ζαχαράκη, τι ζήτημα; Γι’ αυτό ήταν δίπλα μου σήμερα; Σοβαρευτείτε» συνέχισε, παραπέμποντας στην κοινή παρουσία τους στις εκδηλώσεις που προηγήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε, παράλληλα, όσους αναπαράγουν τα σχετικά σενάρια, να ασχοληθούν με το κυβερνητικό έργο, φέρνοντας ως παράδειγμα τις νέες σχολικές μονάδες. «Δείτε τα 17 σχολεία που εγκαινιάσαμε. Όταν δεν έχουν με τι να ασχοληθούν, ασχολούνται με ανοησίες» σχολίασε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη χθεσινή συγκέντρωση του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κρήτη για την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, την οποία χαρακτήρισε «αξιοπρεπή από πλευράς κόσμου». Παράλληλα, σχολιάζοντας αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο «80%», αναρωτήθηκε με σκωπτική διάθεση: «Αυτό το ευφυολόγημα για το 80% ποιος το σκέφτηκε;».

Δεν παρέλειψε, δε, να κάνει ένα δηκτικό σχόλιο για την άγνωστη «Παγκόσμια Βάση Δεδομένων», στην οποία παρέπεμψε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.Α.Σ., Νίκος Νυφούδης, προκειμένου να εξηγήσει από πού προκύπτουν τα στοιχεία για την περιουσία του 1% των πλουσιότερων Ελλήνων, στους οποίους σχεδιάζεται να επιβληθεί η λεγόμενη «πατριωτική εισφορά».

«Την παγκόσμια βάση δεδομένων την έφτιαξαν οι Νεφελίμ» είπε χαριτολογώντας ο κ. Μητσοτάκης.