Μήνυμα συνέχισης του μεταρρυθμιστικού έργου της κυβέρνησης χωρίς αλαζονεία, καθώς το κυβερνών κόμμα προέρχεται από δύο μεγάλες νίκες στις εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές, έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τόσο στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου όσο και στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Προχωράμε με μεταρρυθμιστική ορμή και με πυξίδα μας τον πολυδύναμο εκσυγχρονισμό, ήταν χαρακτηριστικά το μήνυμά του στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκαν μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων, την ανακούφιση των δανειοληπτών, οι σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται στην υγεία και το στρατηγικό σχέδιο για την προστασία των δασών.

Όπως είπε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβερνητική αποτελεσματικότητα, τελικά, κρίνεται συνολικά στο τέλος της τετραετούς θητείας, όχι μόνο στην αρχή της. Ο κυβερνητικός προγραμματισμός έχει ορίζοντα το 2027, τόνισε. «Mέχρι τότε οφείλουμε να προχωράμε μήνα-μήνα, με χειροπιαστό έργο. Δεν σκεφτόμαστε λοιπόν τώρα ούτε τις κάλπες που πέρασαν ούτε τις ευρωεκλογές που έρχονται, παρά μόνο τη δουλειά την οποία έχουμε μπροστά μας», έκανε σαφές.

Στο πλαίσιο αυτό έστειλε μήνυμα σεμνότητας στους συνεργάτες του, υπογραμμίζοντας πως ο πραγμαιτκός αντίπαλος είναι τα προβλήματα.  «Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθώ να μεταφέρω σε όλους τους συνεργάτες μου ένα μήνυμα σεμνότητας και μετριοπάθειας. Διότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι όταν προέρχεσαι από δύο μεγάλες εκλογικές νίκες σε εθνικές εκλογές και υπάρχει ένα πρόβλημα στην αντιπολίτευση, είναι πολύ εύκολο να θεωρήσεις ότι όλα είναι δεδομένα, όλα είναι εύκολα. Όταν έχουμε πραγματικούς αντιπάλους μεγάλα προβλήματα και αυτό το οποίο απαιτούν οι πολίτες», τόνισε στη συνέντευξή του.