H Ελλάδα θα σταθεί δίπλα στην Αρμενία σε κάθε διπλωματική προσπάθεια για μια μόνιμη συνθήκη ειρήνης με το Αζερμπαϊτζάν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πάντα με το μέρος του διεθνούς δικαίου και είναι προσηλωμένη στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας κάθε κράτους και πρόσθεσε ότι μόνο μια βιώσιμη συμφωνία μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για ένα καλύτερο μέλλον στον Καύκασο. Η Ελλάδα υποστηρίζει την πρωτοβουλία «Σταυροδρόμια της Ειρήνης«, πρόσθεσε, «για να μετατραπεί η περιοχή από ένα θέατρο συγκρούσεων σε έναν εμπορικό κόμβο γιατί μόνο η κοινή ευημερία κάνει τα όπλα να σιγήσουν και μόνο η πρόοδος των λαών αποκρούει τα σχέδια αυταρχικών ηγετών». 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα στηρίζει τον προσανατολισμό της Αρμενίας προς τη Δύση και θα συμβάλλει με τεχνογνωσία και εμπειρία στην οικοδόμηση της νέας και φιλελεύθερης δημοκρατίας. Πρόσθεσε ότι θα δώσει μάχη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή του ορεινού Καραμπάχ. 

Είπε επίσης ότι βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για τη μετανάστευση και την απασχόληση Αρμένιων εργατών στην Ελλάδα και μίλησε για τη μεγάλη κοινότητα των Αρμενίων που ζουν στην Ελλάδα και είναι υπόδειγμα προκοπής, αρμονικής συμβίωσης και προσφοράς στην κοινωνία.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις σχέσεις αιώνων που θα συνεχιστούν με διμερείς συνεργασίες σε τομείς όπως η ενέργεια και στον αμυντικό τομέα.

Δείτε live τις κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.