Μια σπαρταριστή στιχομυθία διημείφθη νωρίτερα στη Βουλή, μεταξύ του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Καραμέρου. Αφορμή για το συγκεκριμένο ήταν η «εμμονή» του Γιώργου Καραμέρου με τους μετακλητούς της κυβέρνησης και του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, των οποίων έχει δημοσιεύσει τα ονόματα. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ρώτησε τον κύριο Καραμέρο, εάν εκείνος με τη σειρά του, έχει προσλάβει ως μετακλητό, πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί, καθώς και αν ο συγκεκριμένος πρώην βουλευτής αργομισθεί, ή αν εργάζεται άοκνα στο πλευρό του Γιώργου Καραμέρου, προκειμένου να του γράφει τις ομιλίες του και να τον βοηθά στο κοινοβουλευτικό του έργο.

Ο κύριος Καραμέρος το παραδέχτηκε -αν και αποκάλεσε «παραλήρημα» τη συγκεκριμένη αποστροφή του λόγου του Κωνσταντίνου Κυρανάκη-, ωστόσο δεν έγινε γνωστό για ποιον πρώην βουλευτή πρόκειται. Πάντως, εάν θα έπρεπε κάποιος να βάλει στοίχημα για το κατά πόσο εργάζεται ο αποτυχών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν μετακλητός, προκειμένου να υποστηρίξει τον κύριο Καραμέρο στο κοινοβουλευτικό του έργο, ή αν απλώς αργομισθεί, κρίνοντας από την ποιότητα του κοινοβουλευτικού έργου του κύριου Καραμέρου, φαντάζει δύσκολο να είναι προϊόν δουλειάς δυο βουλευτών. Εν αναμονή λοιπόν της πλήρους αποκάλυψης.

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στη Βουλή

«Θα ήθελα πραγματικά να μάθω, μιας και έχετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους συμβούλους μου και έχετε δημοσιεύσει διάφορα ονόματα, τα ονόματα των συμβούλων μας στο υπουργείο είναι δημοσιευμένα με ΦΕΚ. Θα ήθελα λοιπόν, κύριε Καραμέρο, να δημοσιεύσετε και τα ονόματα των δικών σας μετακλητών. Μπορείτε να μας πείτε, στο γραφείο σας τους δυο επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούστε, μήπως έχετε κάποιον πρώην βουλευτή; Έχετε κάποιον πρώην βουλευτή λοιπόν. Ο κύριος Καραμέρος έχει λοιπόν -να το επαναλάβω μιας και είναι εκτός μικροφώνου- έχει μετακλητό, κύριε πρόεδρε, θέλω να το μάθει αυτό το Σώμα, έχει προσλάβει μετακλητό, μας το είπε μόλις, έναν πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατάφερε να εκλεγεί. Έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον να δω, αν έρχεται στο γραφείο σας ο συγκεκριμένος. Αν είναι αργόμισθος ή αν εργάζεται σκληρά, για να γράφει τις ομιλίες σας και να σας υποστηρίζει στο κοινοβουλευτικό σας έργο. Αν όντως η Βουλή - και τα χρήματα των φορολογουμένων, πηγαίνουν όντως για το σκοπό που έχει προβλέψει η ελληνική Βουλή και το σύνταγμα. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον αυτό, κύριε Καραμέρο. Θα το δούμε στη συνέχεια».

Δείτε το επίμαχο βίντεο