Κυρανάκης: Με “εντολή υπουργού” τα λάθη στο Μάτι

101

Στις νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι, αναφέρθηκε ο υποψήφιος βουλευτής στα Νότια της Β’ Αθηνών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, “Σήμερα”, με τους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου.

“Τα συναισθήματα για όσα είδαμε χτες στην εκπομπή του κ. Παπαχελά δεν περιγράφονται με λόγια. Είδαμε στέλεχος της πυροσβεστικής να λέει στον συνάδελφό του “μην πάμε εκεί γιατί έχουμε εντολή υπουργού να κάνουμε κάτι άλλο”. Την κρίσιμη ώρα αποφάσισαν να μην κάνουν το σωστό, αυτό που έλεγε το επιχειρησιακό πλάνο, για να μην μπλέξουν με τον υπουργό και βρουν “τον μπελά τους”. Αυτή είναι η σφραγίδα της κατάντιας του ελληνικού κράτους”, τόνισε.

Σχετικά με την πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας κατά του Παύλου Πολάκη, ο κ. Κυρανάκης ανέφερε: “Τη Δευτέρα θα καταθέσουμε πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη, που έκανε μία αηδιαστική επίθεση στα άτομα με αναπηρία με αφορμή τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Αυτός που αποφεύγει την πρόταση μομφής και τη συζήτηση για τον Πολάκη στηρίζοντάς τον, είναι ο Τσίπρας. Έκανε μεγάλη αβάντα στον Πολάκη, λέγοντας ότι έχει και παντελόνια. Ποιος έχει παντελόνια; Αυτός που λέει Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή ότι θέλει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, και Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο κρύβεται πίσω από την ασυλία του;”.