Κώστας Μπακογιάννης: Fake news οι αναφορές για ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Κήπου και του λόφου Φιλοπάππου

by Manifesto
Ως «ψέματα», «τερατώδεις ανακρίβειες» και «fake news» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης αναφορές και δημοσιεύματα για προθέσεις ιδιωτικοποίησης και επιβολής εισιτηρίου στον Εθνικό Κήπο και το λόφο του Φιλοπάππου.

Ο κ. Μπακογιάννης τα διέψευσε όλα αυτά κατηγορηματικά στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σημειωτέον ότι ο φορέας που πρόσφατα νομοθετήθηκε για τη διαχείριση των δυο αυτών εμβληματικών-ιστορικών χώρων της Αθήνας προβλέπει ότι πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα, θα είναι ο εκάστοτε δήμαρχος της πρωτεύουσας ή άλλο άτομο που θα προτείνει εκείνος ενώ τα μέλη του ΔΣ ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Απαντώντας σ’ αυτά τα δημοσιεύματα και αναφορές καθώς και στις παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη» και «Αθήνα είσαι εσύ», που έθεσαν το θέμα προ ημερησίας διατάξεως στη συνεδρίαση, ο κ. Μπακογιάννης κατήγγειλε εκείνους που «θεώρησαν σκόπιμο να κάνουν σπέκουλα εν μέσω κορωνοϊού Δεν ήταν απλώς fake news, ήταν ψέματα», τόνισε και πρόσθεσε: «Προσπαθώ να καταλάβω πραγματικά γιατί κάποιος θέλει να πει κάτι που είναι τόσο εξόφθαλμα ψέμα, και μάλιστα να το πει σε αυτήν τη συγκυρία». Ο δήμαρχος της Αθήνας ανακοίνωσε ότι το θέμα θα τεθεί για αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να μη λέγονται «τέτοιες τερατώδεις ανακρίβειες» και να μην «ανακαλύπτουμε δράκους για να τους σφάζουμε μετά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά της «Ανοιχτής Πόλης» ειπώθηκε ότι «δεν θα παρακολουθήσει απαθής την παράδοση στην ιδιωτικοοικονομικού τύπου διαχείριση ενός αρχαιολογικού χώρου και ενός ιστορικού μνημείου της πόλης. Οι φορείς διαχείρισης τόσο σημαντικών χώρων της πόλης πρέπει να λειτουργούν προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και όχι ως κελύφη προνομιακής εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων». Ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ» έκανε λόγο για αναστάτωση από κακή ενημέρωση.

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης, αναφερόμενος για την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας με τηλεδιάσκεψη έκανε την ακόλουθη ανάρτηση.

 
“Ιστορική η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας. Για πρώτη φορά με τηλεδιάσκεψη. Οι συνθήκες αλλάζουν. Η Αθήνα όμως παραμένει ζωντανή. Για το σήμερα αλλά και για το αύριο.”  

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα