«Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», ήταν το γενικό συμπέρασμα με αφορμή την τοποθέτησή του ως υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη. Εξάλλου, μιλώντας με τη γλώσσα τού σήμερα, απευθύνεται σε έναν κόσμο που διψά για προκοπή και κανονικότητα

Ο κόσμος στον Πειραιά τον εκτιμά πολύ. Το «άξιο τέκνο της Μάνης, ο δικός μας άνθρωπος», όπως μας τον περιέγραψε κομματικός της Νέας Δημοκρατίας στον Πειραιά, είναι εκεί για όλους όσοι θέλουν να τον δουν ή να συζητήσουν μαζί του. Εξ αρχής είχε την πόρτα του ανοικτή για όλους, αρχικά στο πολιτικό του γραφείο και αργότερα στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, όταν το 2021 ορίστηκε υφυπουργός. Η τοποθέτησή του ως υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη μετά την κάλπη του Ιουνίου σκόρπισε ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων του. «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση», ήταν το γενικό συμπέρασμα. Ο πατέρας του Γιάννης Κατσαφάδος είναι άλλωστε απόστρατος αξιωματικός της Αστυνομίας.

Τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ

Στις συγκεντρώσεις του δίνουν το μαχητικό παρών χιλιάδες πολίτες. Οπως έγινε στο κάλεσμά του στις γιορτές, στον πεζοδρόμο της οδού Ιακώβου Δραγάτση. Το πολύ κρύο εκείνο το βράδυ δεν πτόησε κανέναν! Οι αντίπαλοί του σκιάχτηκαν! 25.305 σταυρούς προτίμησης έλαβε στην κάλπη του Μαΐου στην Α’ Πειραιά, επί των 51.810 ψηφοδελτίων της ΝΔ, η οποία εκεί συνέτριψε τον ΣΥΡΙΖΑ. Παιδί της ΟΝΝΕΔ, της οποίας διετέλεσε γραμματέας της ΚΕ και αντιπρόεδρος, αλλά και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, της οποίας διετέλεσε υπεύθυνος στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, δεν έχασε ποτέ την επαφή του με τους συναγωνιστές του και παρέμεινε μέχρι σήμερα πρώτος στους αγώνες για τις εθνικές και φιλελεύθερες αξίες. Και έχει πάντα μια καλή και μια ενθαρρυντική κουβέντα για κάθε άνθρωπο που τον προσεγγίζει.

Στην αγαπημένη Μάνη

Δεν χάνει ευκαιρία να βρεθεί στην αγαπημένη του Μάνη (από την πλευρά της μητέρας του Καλλιόπης Κωστή Μαραγκού, ο Κώστας Κατσαφάδος έλκει την καταγωγή του από την Κάρπαθο). Στις 3 Ιουλίου, εκπροσώπησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις εκεί για την επέτειο της Μάχης του Διρού. «Η μάχη του Διρού είναι μια μάχη που όχι απλά έγραψε ιστορία, αλλά άλλαξε την Ιστορία. Γι’ αυτό και οφείλουμε πολλά σε αυτές και σε αυτούς που μας έδωσαν ένα μάθημα ελευθερίας, ένα μάθημα ιστορικής ευθύνης. Είμαστε εδώ ως ταπεινοί προσκυνητές αυτών των απλών ανθρώπων, αυτών των γυναικών, που μεταμορφώθηκαν σε μια νύχτα σε μαχητές και μαχήτριες. Και εδώ από αυτόν τον τόπο, δεσμευόμαστε ότι η πατρίδα μας θα παραμείνει ισχυρή, θα συνεχίσει σταθερά να εξοπλίζεται, θα συνεχίζει να στέλνει το μήνυμα ότι είμαστε εδώ ακοίμητοι φρουροί της εθνικής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας. Τα σύνορά μας σε στεριά αέρα και θάλασσα θα προστατεύονται. Αυτή ήταν η δέσμευση του πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτό είναι το ιστορικό μας χρέος».

Πρώτα η ασφάλεια

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Κώστας Κατσαφάδος συνόδευσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη στη ΓΑΔΑ, όπου ενημερώθηκαν για την κατάσταση στο Λεκανοπέδιο. «Είμαστε εδώ για να μπορέσουμε να περάσουμε αυτό το κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας και στους Ελληνες πολίτες, σεβόμενοι μέχρι κεραίας τα ανθρώπινα δικαιώματα του κάθε πολίτη, αλλά και τα δικαιώματα τα οποία έχει ο Ελληνας και η Ελληνίδα αστυνομικός», δήλωσε από την πλευρά του ο Κώστας Κατσαφάδος. Ο,τι ακριβώς θέλει να ακούει σήμερα ο σύγχρονος Ελληνας πολίτης, ο οποίος βάζει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του την ασφάλεια.

Στήριξη αστυνομικών

Ο πρωθυπουργός δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα της δημόσιας τάξης και η επίσκεψή του προσεχώς στο αρμόδιο υπουργείο αναμένεται με ανυπομονησία. Ο Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στην ΕΡΤ αμέσως μετά την τοποθέτησή του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είπε πως στόχος της πολιτικής της κυβέρνησης είναι να γίνει η Ελλάδα «μία από τις ασφαλέστερες χώρες της Ευρώπης. Αυτό αξίζουν οι πολίτες μας, αυτό αξίζουν οι συμπολίτες μας. Με κάθε σεβασμό βέβαια απέναντι στο Σύνταγμα. Αναγνωρίζοντας την προσφορά των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των ανδρών και των γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Να προσπαθήσουμε και να κάνουμε τη χώρα μας μια από τις πιο ασφαλείς χώρες της Ευρώπης».

Με σύγχρονη γλώσσα

Ο Κώστας Κατσαφάδος μιλά τη γλώσσα τού σήμερα, απευθυνόμενος σε έναν κόσμο που διψά για ασφάλεια, για προκοπή και για κανονικότητα. Η Αριστερά μπορεί να μιλά ειρωνικά για «δόγμα νόμος και τάξη» και να λοιδορεί τις προαναφερόμενες έννοιες, όμως ο Ελληνας τις αναζητεί. Τις αναζητεί και ο μέσος Πειραιώτης, που έστειλε ψηλά τον Κώστα Κατσαφάδο και τον ΣΥΡΙΖΑ στο περιθώριο, με μόλις 16,57%, έναντι 47,25% της ΝΔ τον περασμένο Ιούνιο. Μια διαφορά της τάξης του 30,68%! Στον Πειραιά ο αριστερισμός έφαγε πόρτα! Αρχιτέκτονας της «γαλάζιας» νίκης στο μεγάλο λιμάνι ήταν κατά κοινή ομολογία ο Κώστας Κατσαφάδος. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι νυμφευμένος με τη Νόρα Μιχαλολιάκου, θυγατέρα του πρώην υπουργού και πρώην δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου, και έχουν αποκτήσει μία κόρη.