«Ένα χρόνο μετά, η σκέψη όλων μας δεν μπορεί να φύγει από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη», σημειώνει σε γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Καραμανλή:

«Ένα χρόνο μετά, η σκέψη όλων μας δεν μπορεί να φύγει από την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη.

Η προσωπική μου οδύνη και η συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης, με οδήγησαν εκείνη την ημέρα στην άμεση παραίτηση.

Όμως, η σκέψη μου δεν θα φύγει ποτέ από τους 57 συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, τους τραυματίες και τους επιβάτες που βίωσαν την τραγωδία, και βέβαια τους συγγενείς των θυμάτων.

Κανένας δεν μπορεί να νιώσει τον πόνο που βιώνουν, έχουν και θα έχουν πάντα τον σεβασμό μας».

Σημειώνεται ότι ο Κώστας Καραμανλής παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών μετά την τραγωδία, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για τις διαχρονικές ελλείψεις στον τομέα των σιδηροδρόμων αλλά και για το γεγονός ότι δεν κατέστη δυνατόν μέσα από όσα έγιναν κατά τη θητεία του να αποτραπεί το τραγικό δυστύχημα. «Δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος», είχε σημειώσει τότε.