Το δεύτερο εξάμηνο του 2024 θα είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί το μετρό, σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σε δηλώσεις του στο mega.

Σήμερα, εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης για τη διαχείριση, συντήρηση και λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο εργοτάξιο του σταθμού Αγία Σοφία. «Ίσως είναι το τελευταίο στάδιο. Εγκαινιάζεται ο σταθμός της Αγίας Σοφίας, δεν είναι πια εργοτάξιο. Η πόλη κλείνει τις πληγές της με το μετρό», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο ίδιος μίλησε για το πέρας της 4ετίας και για το έργο που έχει κάνει στην πόλη της Θεσσαλονίκης. «Αυτά τα 4 χρόνια ήταν δύσκολα χρόνια. υπήρχε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα διοίκησης του Δήμου με την απλή αναλογική, παρόλα αυτά εμείς δεν χάσαμε ούτε μία μέρα, κι παρόλο που είχαμε την πανδημία, την ενεργειακή κρίση. Η Θεσσαλονίκη έθεσε την ατζέντα της πόλης, την ατζέντα του 2030, αναφορικά με τις υποδομές, την οικονομική ανάπτυξη και της ποιότητας ζωής. Δώσαμε μεγάλες μάχες. Το δίλημμα των εκλογών είναι αν θα έχουμε πισωγύρισμα ή την ατζέντα του 2030 για να πάει μπροστά η Θεσσαλονίκη», είπε αρχικά.

Όπως υπογράμμισε, προτεραιότητά του, εάν εκλεγεί, θα είναι «η ολοκλήρωση των υποδομών, του μετρό, τα οδικά έργα, οι αναπλάσεις, το Μουσείο Ολοκαυτώματος. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε την ανάπτυξη. Το κομμάτι της καθημερινότητας, πρέπει να βελτιώσουμε τις υποδομές για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που υπάρχει. Και το θέμα της καθαριότητας απασχολεί».

Σχολίασε επίσης την κατάσταση στις αστικές συγκοινωνίες στη συμπρωτεύουσα, λέγοντας: «Ο ΟΑΣΘ έχει κρατικοποιηθεί από το 2017 και βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης. Πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. Πρέπει να έχουμε ένα υγιές και βιώσιμο σύστημα αστικών συγκοινωνιών».