Κορωνοϊός: Το «πόδι στο γκάζι» για την επιχείρηση «Ελευθερία»

by news

Ο εορτασμός του Πάσχα, λογικά, «φρέναρε» την εξέλιξη των εμβολιασμών. Όμως, από αύριο (3/5) οι αρμόδιοι βάζουν ξανά το «πόδι στο γκάζι».

Ώστε, η επιχείρηση «Ελευθερία» να εξελιχθεί με ακόμα πιο ταχύς ρυθμούς και να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν τείχος ανοσίας. Παράλληλα σχεδιάζονται τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα της πλατφόρμας των ραντεβού εμβολιασμού και για τις εναπομείνασες ηλικιακές ομάδες.

Είναι ενθαρρυντικό πως η ζήτηση για εμβολιασμό αυξήθηκε και οδήγησε στην ανάγκη αύξησης και των εμβολιαστικών γραμμών. Ακόμα, επιταχύνεται η διαδικασία για το άνοιγμα νέων εμβολιαστικών κέντρων. Με στόχο από τις 5 Μαΐου να λειτουργούν, σε όλη τη χώρα, 1.500 εμβολιαστικά κέντρα.

Τις πρώτες που άνοιξε η πλατφόρμα για την ομάδα 45-49 σημειώθηκε ρεκόρ ζήτησης, με περισσότερα από 140.000 ραντεβού να κλείνονται μέσα σε λίγες ώρες.

Ανάλογη επιτυχία έχει σημειωθεί στις ηλικιακές ομάδες 30-39 και 40-44. Η χορήγηση των δόσεων θ’ αρχίσει από τη Δευτέρα του Πάσχα (3/5).

Ο αριθμός των πολιτών της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών που έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό με το σκεύασμα της «AstraZeneca», ήταν εξίσου εντυπωσιακός, καθώς μέσα σε ένα 24ωρο κλείστηκαν 200.000 ραντεβού.

Έως χθες, Μ. Σάββατο, είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 3.115.339 εμβολιασμοί, εκ των οποίων οι 2.170.858 αφορούν την 1η δόση και 944.481 και τη 2η δόση.

Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, χαρακτήρισε -στα «Νέα Σαββατοκύριακο»- ως πολύ πιθανό ενδεχόμενο μέχρι τον Ιούνιο ν’ ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Συγκεκριμένα, είπε: «Είναι πολύ πιθανό τον Ιούνιο να προχωρήσουμε στο άνοιγμα όλων των ηλικιακών ομάδων για να εμβολιαστούν.

Τον Μάιο ξεκινάμε την τρίτη φάση της επιχείρησης “Ελευθερία”, η οποία περιλαμβάνει την πλήρη ανάπτυξη των εμβολιαστικών κέντρων. Αρχές Μαΐου, αναπτύσσουμε 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα προστεθούν και άλλα στην πορεία, και θα αυξήσουμε κατά πολύ τον καθημερινό αριθμό εμβολιασμών.

Αν τηρηθούν οι παραδόσεις από τις εταιρείες, εντός του Μαΐου θα προχωρήσουμε στο άνοιγμα και επόμενων ηλικιακών ομάδων για να εμβολιαστούν, φτάνοντας έτσι τον Ιούνιο στο άνοιγμα της πλατφόρμας ώστε να μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα