Κορωνοϊός και μεταλαβιά: Για εκκλησία, ΕΟΔΥ και υπ. Παιδείας… ο μήνας έχει εννιά!

185

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας είναι φυσιολογικό να… ανθούν οι τσαρλατάνοι, οι λαϊκιστές, οι σκοταδιστές μουλάδες και ενίοτε οι… ισαποστάκηδες.

Εν αρχή ην… οι τσαρλατάνοι. Αυτοί οι απίθανοι τύποι, οι οποίοι εδώ και μέρες έχουν πιάσει στασίδι στα φιλόξενα παράθυρα της ελληνικής τηλεόρασης (σ.σ.: μίζερη και κατώτερη των περιστάσεων για ακόμη μια φορά) και κάνουν αναλύσεις(!) επί αναλύσεων για τον κορωνοϊό.

tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisτου Αλέξανδρου Παπασταθόπουλου

Από κοντά κι αυτός ο (μέγας) τσαρλατάνος της πολιτικής ζωής που ακούει στο όνομα Κυριάκος Βελόπουλος, τον οποίο για να μην ξεχνιόμαστε κάποιοι συμπατριώτες μας τον επέλεξαν για να του εμπιστευτούν τη ψήφο τους. Το γεγονός, ωστόσο, ότι ο Βελόπουλος έχει φτάσει στο σημείο να “διαφημίζει θαυματουργές αλοιφές” για τον κορωνοϊό δεν πρέπει να ξαφνιάζει και δεν πρέπει να ξενίζει την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Εξάλλου, αυτό έκανε πάντα ο Βελόπουλος, αυτό κάνει και σήμερα. Αυτή είναι η δουλειά του, οι τηλε-πωλήσεις!

Άλαλα τα χείλη των ιεραρχών

Πάμε τώρα (και) στα… σοβαρά. Η εκκωφαντική σιωπή της επίσημης εκκλησίας για τον κορωνοϊό, καθώς κι αυτά που λένε ορισμένοι ιεράρχες και ιερείς ότι δηλαδή δεν μεταδίδεται από τη Θεία Κοινωνία μας ξεπερνάνε.

Επίσης, η απουσία της Ιεράς Συνόδου για το μείζον αυτό θέμα είναι, αν μη τι άλλο αξιοπερίεργη και αξιοσημείωτη. Στο ίδιο μονοπάτι, δυστυχώς, βαδίζει και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος δεν έχει καταφέρει να πει ούτε μια κουβέντα για τον κορωνοϊό και τη Θεία Κοινωνία.

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην καταγράψουμε αφενός την… αφωνία του ΕΟΔΥ για το εάν δηλαδή υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού από τη Θεία Κοινωνία και αφετέρου το… εν οίδα, ότι ουδέν οίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφορικά με τη στάση της εκκλησίας.

ΠΟΕΔΗΝ: Ο κορωνοϊός κολλάει από την Θεία Κοινωνία

Οι ειδικοί αναφερόμενοι στη μετάδοση του κορωνοϊού, απορρίπτουν τους αστείους ισχυρισμούς ιερέων ότι δήθεν ο ιός δεν μεταδίδεται μέσω της Θείας Κοινωνίας.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας τις προάλλες σε ραδιοφωνικό σταθμό, είπε ότι υπάρχει “επικινδυνότητα από τη Θεία Κοινωνία” και κάλεσε την Εκκλησία να αναθεωρήσει κάποια πράγματα.

Ρουμανία: Η θεία κοινωνία με κουταλάκι από το σπίτι

Η ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας επιτρέπει στους πιστούς να μην ασπάζονται τις εικόνες και να χρησιμοποιούν μίας χρήσεως κουταλάκι για την μετάληψη για να αποφύγουν την μετάδοση του κορωνοϊού. «Οι πιστοί που φοβούνται τη μετάδοση μπορούν να αποφύγουν προσωρινά τον ασπασμό των εικόνων στις εκκλησίες… μπορούν να ζητούν κατ΄εξαίρεση από τον ιερέα να χρησιμοποιούν το δικό τους κουτάλι για την μετάληψη», αναφέρεται σε εκκλησιαστική ανακοίνωση, όπου διευκρινίζεται ότι πρόκειται «για μέτρα εξαιρετικού χαρακτήρα που λαμβάνονται μόνο εξαιτίας της απειλής της επιδημίας».

Σημειώνεται πως η ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας μετρά 16 εκατομμύρια πιστούς, που αντιστοιχούν στο 86% του πληθυσμού.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr