Την ανησυχία της για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, εξέφρασε, σε δηλώσεις τις στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Η ίδια είπε ότι το στέλεχος Pirola είναι ήδη στην Ελλάδα, καταθέτοντας παράλληλα τον προβληματισμό της επιστημονικής κοινότητας για τις μεταλλάξεις του. «Έχουμε ξεκινήσει με το στέλεχος Pirola, που εχει πάνω από 30 μεταλλάξεις, αυτό μας φοβίζει και προβληματιζόμαστε. Ο κορωνοϊός είναι γνωστός στον ιατρικό κόσμο και πλέον μπορούμε να τον διαχειριστούμε σε σχέση με πριν από 2 χρόνια», σημείωσε.

Αναφορικά με την εξέλιξη του κορωνοϊού είπε ότι «όντως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα covid, και υπάρχουν και εισαγωγές στα νοσοκομεία. Παρόλο που τα περιμέναμε τέλος Οκτώβρη, έχουν ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς. Ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να προσέχει γιατί η μετάδοση είναι πολύ πιο εύκολη. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν την ιστορία με έναν νέο εμβολιασμό όπως και οι ΗΠΑ. Εμείς είμαστε πολύ πίσω ακόμα, έχουμε και διαφορετικές καιρικές συνθήκες με αυτές τις χώρες, εμείς ακόμα έχουμε καλό καιρό».

Σχετικά με το νέο εμβόλιο, είπε ότι «έχει ξεκινήσει, έχει προχωρήσει, έχουν τελειώσει οι φάσεις, έχουν ασχοληθεί 2 εταιρείες και θα δοθούν οδηγίες στις επιτροπές εμβολιασμού μετά από εισηγήσεις του ΠΟΥ και θα ενημερωθούμε όλοι».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε επίσης ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στη Θεσσαλία, ενώ υπάροχυν περιστατικά λεπτοσπείρωσης. «Έχουμε καθημερινή επαφή με τους γιατρούς στην Θεσσαλία. Είναι δύσκολα τα πράγματα. Επειδή ακόμα υπάρχουν λιμνάζοντα νερά, έχουν πάνω από 40 περιστατικά γαστρεντερίτιδας. Έχουμε 4-5 περιστατικά λεπτοσπείρωσης, χρειάζεται προσοχή η περιοχή εκεί, το νερό, και να μην ξεχνούν οι άνθρωποι να μην ξεχνούν να φορέσουν γάντια, μάσκες και γαλότσες. Υπάρχει δυσοσμία στην περιοχή», επεσήμανε η κ. Παγώνη για τις επιπτώσεις στην υγεία από τα λιμνάζοντα νερά στην περιοχή.