Iδιαίτερα αυξημένα είναι τα κρούσματα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, όπως εξήγησε η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και αντιπρόεδρος ΟΕΝΓΕ, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Όπως εξήγησε, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα στην Κρήτη, καθώς ο κόσμος «ξέχασε» πως υπάρχει κορωνοϊός και δεν πρόσεχε τόσο.

Αναφερόμενη στο τι πρέπει να κάνουμε εάν βγούμε θετικοί στον ιό, σημείωσε: «Όταν κάποιος βγει θετικός, πρέπει να προλάβουμε να μην μεταδίδουμε. Πρέπει να κάτσει 3 ημέρες στο σπίτι και όταν κυκλοφορεί να φοράει τη μάσκα. Υπάρχουν και οι μεγάλοι ηλικία, οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, και αυτοί οι άνθρωποι μετά μπαίνουν στο νοσοκομείο. Αυτό θέλουμε να αποφύγουμε».

Όπως εξήγησε, τα συμπτώματα της νέας παραλλαγής είναι ο πυρετός, ο πονόλαιμος, καταρροή, αδυναμία και η κόπωση.

Αναφορικά με ενδεχόμενο ενός επιπλέον εμβολίου η Ματίνα Παγώνη είπε πως οι επιτροπές μελετάνε για ένα πιο προχωρημένο εμβόλιο, το οποίο θα έρθει περίπου το φθινόπωρο.

«Πρέπει να τελειώσουν όλες οι φάσεις του εμβολίου. Από Οκτώβρη θα ενημερώσει η Επιτροπή Εμβολιασμού τον κόσμο. Έχουμε ακόμα αντισώματα από τους προηγούμενους εμβολιασμούς. Βοήθησαν πολύ τα αντιικά φάρμακα, ειδικά αυτούς με υποκείμενα νοσήματα.